Suomen keihästoivo Oliver Helander jättää kilpailukauden väliin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomen keihästoivo Oliver Helander jättää kilpailukauden väliin

Helander ei halua riskeerata ensi kesän olympialaisia.

Oliver Helander Espoossa viime syksynä.

27.7.2020 14:20

Keihäänheittäjä Oliver Helander jättää kilpailukauden 2020 väliin. Urheiluliiton tiedotteen mukaan Helanderin tammikuussa leikattu olkapää kipuilee yhä kovien heittotreenien jälkeen sen verran, että hän haluaa keskittyä sen kuntouttamiseen.

Helanderin mukaan hänen kroppansa kyllä kestää heittämistä, mutta koska tänä kesänä ei koronan takia ole arvokisoja, ei hän näe kilpailemista riskin arvoisena.

– Heittäisin, jos Tokion olympiakisat olisivat olleet tänä kesänä. Pystyn heittämään, mutta nyt on parempi malttaa. Olkapää ei mene ainakaan parempaan suuntaan, jos alan kilpailla, Helander kertoo tiedotteessa.

Helander kertoi harjoittelun sujuneen leikkauksen jälkeen aluksi hyvin, mutta kevättalven ja kevään mittaan olkapääkivut palasivat.

– Kun aloin heittää kovempaa, olkapää oli ensin vähän parempi, mutta sitten tuli samaa kipua kuin ennen leikkausta.

Valmentaja Glenn Lignell haluaa varmistaa, että Helanderin olkapää kestää syksyn harjoituskauden ja on kunnossa ensi kesänä Tokion olympialaisissa.

– Jos nyt mennään kilpailemaan olkapää puolikuntoisena, se on riski sinänsä. Ja siinä voi rikkoutua muitakin paikkoja, nyt kun ei ole takana kovia heittoharjoituksia, Lignell selvittää.

Fyysisten ominaisuuksien kehittämisen osalta harjoittelu on sujunut hyvin. Helander heitti kevätkesällä harjoituksessa lyhyellä vauhdilla lähes 80 metriä, joka on harjoitusheitoksi hänelle hyvin. Hän arvioi olevansa sen verran hyvässä iskussa, että 85 metrin heitto olisi mahdollinen.

23-vuotiaalla Helanderilla on jo tehtynä Tokion olympialaisten tulosraja. Hän on ollut kahdella viime kaudella keihään kotimainen tilastokärki. Ennätyksensä 88,02 Helander heitti kaksi vuotta sitten, viime kesänä keihäs lensi parhaimmillaan 86,93.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?