Maria Huntington kertoo arjestaan kulttihahmoksi nousseen valmentajansa kanssa – ”Välillä aika härskiäkin läppää” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Maria Huntington kertoo arjestaan kulttihahmoksi nousseen valmentajansa kanssa – ”Välillä aika härskiäkin läppää”

Seitsenottelun uusi tähti kehuu Matti Liimataisen analysointikykyä ja huumorintajua.

24.7.2020 19:07

Seitsenottelija Maria Huntingtonia jo 10 vuotta valmentaneesta Matti Liimataisesta tuli melkoinen Suomi-urheilun Kummeli-hahmo viime syksynä Dohan MM-kisoissa. ISTV:n Aavistuslähdössä vieraana käynyt Huntington kuitenkin muistutti, että Liimatainen on myös paljon muuta kuin omintakeista hämäläishuumoria viljelevä nortinpolttelija.

– Matilla on suuri kyky kyseenalaistaa asiat ja miettiä niitä itse. Väittelemme usein valmennuksellisista asioista, Huntington kertoi.

Kaksi urheilijatyyppiä ei välttämättä juuri Liimataisen valmennuksessa kehittyisi: tiukkapipoiset ja hitaat.

– Tuleehan sieltä välillä aika härskiäkin läppää, Huntington nauraa.

– Lisäksi Matille on valikoitunut valmennukseen urheilijoita, jotka ovat räjähtäviä ja tuottavat hyvin nopeusvoimaa. Sellainen diesel-tyyppisempi urheilija ei välttämättä siihen sopisi.

Huntington kiitteli vuolaasti tamperelaista liikunta-alan yrittäjää, jonka tiloissa Kaupissa hän sai harjoitella koronakevään mm. Lotta Haralan kanssa.

Kun kaksi arvokisaottelua – olympia- ja EM-kisat – jäivät tältä kaudelta väliin, Huntington on satsannut lajiennätysten parantamiseen: kaksi on jo mennyt ja yhtä sivuttu.

– 800 metrin ennätys on vielä mielessä, mutta sen kimppuun käyn vasta Kalevan kisoissa. Ottelussa on kuitenkin aina eri lataus kuin yksittäisen lajin kilpailussa, kertoi tamperelainen, joka kuuluu maan kärkiurheilijoihin 7-ottelun lisäksi myös pika-aidoissa, korkeushypyssä ja pituushypyssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?