Samuli Samuelsson sai tylyt pakit potentiaaliselta sponsorilta – Naistenhuone tarttui toimeen ja Instagram-tilillä räjähti: ”Lähti laukalle”

Samuli Samuelssonista tuli kertaheitolla suosittu urheilija sosiaalisessa mediassa. Sponsorointiehdotuksiakin satelee.

Samuli Samuelsson on ollut kovassa vireessä tällä kaudella, mutta pelkästään se ei riitä sponsorimarkkinoilla.

17.7.2020 15:15

Pikajuoksija Samuli Samuelsson oli torstaina illalla heittelemässä kaikessa rauhassa koripalloa, kun hänen sosiaalisen median tililleen alkoi kerääntyä tuhansittain seuraajia.

Aiemmin päivällä Samuelsson, 25, oli kertonut Instagramissa tulleensa tylysti torjutuksi mahdollisissa yhteistyösopimusneuvotteluissa.

Firman mukaan Samuelssonilla olisi pitänyt olla vähintään 10 000 seuraajaa Instagramissa, mutta seuraajia ei löytynyt kuin alle parituhatta. 100 metrin Suomen ennätyksen hätyyttely ei riittänyt meriitiksi.

Samuelssonin päivitys levisi nopeasti. Monet yleisurheilutähdet, kuten Maria Huntington ja Lotta Harala, kommentoivat tekstiä. Illalla Samuelsson oli haastateltavana Aleksi Valavuoren ohjelmassa. Samuelssonin tarinaa jaettiin ahkerasti myös mm. Facebookin Naistenhuone-kanavalla.

Nyt Samuelssonin Instagram-tilillä on noin 20 000 seuraajaa enemmän kuin eilen aamulla.

– Homma lähti laukalle aika hurjasti. Tämä ei todellakaan ollut tarkoitukseni, kun julkaisin päivityksen, Samuelsson sanoo Ilta-Sanomille.

– Halusin vain kertoa, millaista meno nykyään on. On pakko tuoda itseään esille sosiaalisessa mediassa jos haluaa hyötyä taloudellisesti.

Nyt taloudellistakin hyötyä on todennäköisesti tiedossa. Samuelssonin mukaan sponsorointiehdotuksia ”on tullut kymmeniä”. Eikä hän ole vielä edes ehtinyt reagoida kaikkiin viesteihin.

Samuelssonin torjunut firma ei ole vieläkään lämmennyt, mutta saman alan kilpailijat ovat.

– Aika myräkkä tästä tuli!

Samuelsson on hieman hämillään. Seuraajia Instagram-tilillä on nyt pienen kaupungin verran, mutta sisällöntuotanto ei kuulemma kuulu hänen erityisosaamisiinsa.

– Mietinnän paikka. Ainakaan somemogulia minusta ei tule, se ei ole luontevaa. Haluan pitää tilini siistinä, jotta voin keskittyä urheiluun.

Samuelsson tarkoittaa, ettei aio päivittäin julkaista jotain kaupallisen yhteistyön merkeissä.

– Mutta jos jotain sponsoridiilejä somen avulla löytyy, niin olen up for it.

Juttua täydennetty 17.7. kello 15:39. Lisätty tieto, että Samuelssonin tarinaa jaettiin ahkerasti mm. Naistenhuoneella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?