Ultrajuoksija Coree Woltering läpäisi lähes 2000 kilometriä ennätysaikaan pikaruoan ja hevimusiikin voimalla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltalaismies juoksi järjettömän 1 845 kilometrin ennätyksen – voimaa pikaruoasta ja hevimusiikista

Ultrajuoksija Coree Woltering juoksi lähes 2000 kilometriä pitkän Ace Age Trailin ennätysajassa ja taisteli punkkeja vastaan nyrjähtäneellä nilkalla.

Ultrajuoksija Coree Woltering läpäisi lähes 2000 kilometriä pitkän reitin ennätysajassa. Hän taisteli matkalla punkkien ja nyrjähtäneen nilkan kanssa.

16.7.2020 21:04

Ultrajuoksija Coree Woltering, 30, juoksi lähes koko kesäkuun yhteen soittoon. Hän sai kesäkuun 1. päivä alkaneen urakkansa päätökseen 21 päivän, 13 tunnin ja 35 minuutin urakoimisen jälkeen.

Woltering juoksi Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa sijaitsevan, 1 845 kilometriä pitkän maineikkaan Ice Age Trail -reitin nopeammin kuin kukaan muu on todistetusti onnistunut tekemään.

– Pystyn tekemään mitä vain 10 sekunnin ajan. Minä vain toistan tuota 10 sekunnin suoritusta uudelleen ja uudelleen, Woltering avaa hurjan suorituksensa selviytymismetodia CNN:n haastattelussa.

Woltering kertoo kokeneensa kolme viikkoa kestäneen urakan aikana ongelmia, mutta myös ikimuistoisen hienoja hetkiä. Parhaimmaksi hän kertoo kolmevuotiaan pojan kohtaamisen. Poika antoi hänelle vinkkejä suorituksen läpiviemiseen.

Woltering kertoi Twitterissä ennen loppurutistusta, ettei ruoka tahdo enää maistua miltään.

Voitokkaan suorituksen resepteiksi hän kertoo yllättävästi hevimusiikin kuuntelun ja roskaruoan.

– Se on hassua, koska moni pitää juoksemista terveellisenä touhuna. Oli vain syötävä mitä vain, jotta pystyi jatkamaan juoksemista. Kulutin 6 000–8 000 kaloria päivässä, ultrajuoksija sanoo.

Woltering kertoi ennen ennätysyritystä tehdyssä sosiaalisen median julkaisussaan olevansa täysin luottavainen tiiminsä.

Woltering kertoo haaveilleensa reitin suorittamisesta jo pitkään. Nyt Yhdysvalloissa vallitsevan koronatilanteen ja peruuntuneiden kilpailujen vuoksi haave toteutui yllättävän nopealla aikataululla.

Woltering koki matkan aikana lukuisia vastoinkäymisiä. Hän joutui poistamaan yli 40 punkkia iholtaan tietyn tiheämpää kasvillisuutta sisältäneen juoksupätkän jälkeen. 30-vuotias ultrajuoksija joutui myös kävelemään useamman päivän ajan loukattuaan nilkkansa. Luovuttaminen ei kuitenkaan ollut vaihtoehto.

– Ajattelin, että minulla on vielä mahdollisuus ennätykseen jos pystyn kävelemään 22 tuntia päivässä ja nukkumaan tunnin seuraavien viikkojen aikana. En saanut tuolloin tarvittavia kilometrejä kasaan, mutta kävelin 12–16 tuntia päivässä ja pidin nilkan liikkeessä, hän kertoo.

Lähes 2000 kilometriä pitkä Ice Age Trailin reitti kulkee 30 eri Wisconsinin piirikunnan läpi. Nimensä jääaikapolku on saanut edellisen jääajan aikaisten jäätiköiden aiheuttamasta reunamuodostelmasta, jota polku seuraa.

Alkujaan urheilemisen pikajuoksun ja baseballin parissa aloittanut Woltering aikoo levätä seuraavat viikot, mutta kertoo odottavansa jo malttamattomana juoksupoluille palaamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?