Annimari Korte ehti miettiä ”yhtä sun toista” kisan aikana – huipputulos nostaa odotuksia: ”Paljon kovempi aika on tulossa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte ehti miettiä ”yhtä sun toista” kisan aikana – huipputulos nostaa odotuksia: ”Paljon kovempi aika on tulossa”

Annimari Korte aitoi maailman tämän kauden kakkosajan.

Annimari Korte (oik.) ja kilpakumppani Reetta Hurske halasivat Jyväskylän hurjan aitakilpailun jälkeen.

9.7.2020 7:07

Annimari Kortteen, 32, tarina maailman aitahuipulle on kirjoitettu jo useampaan otteeseen. Hän oli viisi vuotta kilpailematta terveysongelmien vuoksi, taisteli tiensä takaisin radalle ja juoksi vajaa vuosi sitten 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,72.

Eilen Jyväskylän GP-avauksen finaalissa tärähti maailman tämän kauden kakkosaika 12,76. Vain kahden vuoden takainen Euroopan mestari Elvira Herman on juossut näinä poikkeusaikoina lujempaa (12,73), kun käytännössä vain eurooppalaiset ovat pystyneet aloittelemaan kilpailukauttaan.

Korte alitti toisen kerran urallaan 12,80 ja purskahti ilon kyyneleisiin Harjun digitaalien pysähdyttyä viilenevässä illassa suorastaan mykistävään aikaan.

Kahden viikon takaisen Espoon-kilpailun jälkeen Korte kertoi harjoitelleensa liian kovaa ja järjestelleensä samalla muuttokuormaansa Espanjasta Suomeen.

Ei helppo rasti näinä eriskummallisina aikoina. Jokainen edes kaupunginosasta toiseen muuttanut tietää, kuinka raskaasti ihan normaalitkin muuttoprojektit hermoja vinguttavat.

Annimari Korte (kesk.) juoksi urallaan toistamisen alle 12,8 sekunnin.

Neljä päivää sitten Kortteen harjoitus päättyi ennen aikojaan. Silloinkin kyyneleet valuivat, mutta eivät ilosta.

– Sykkeet nousivat koko viime viikon ja olivat alkuviikonkin tosi korkealla. Tänään (keskiviikkona) oli ensimmäinen päivä, kun ne rupesivat laskemaan. Jos eivät olisi laskeneet, en olisi nyt juossut, Korte taustoitti.

– Vielä alkuverryttelyssäkin olin epävarma.

On siis syytä kysyä, mitä ihmettä on vielä luvassa, jos näistä lähtökohdista taotaan tuollaisia aikoja.

– No ainakin paljon kovempi aika on tulossa. Tuollaisia olen juossut treeneissä. Ehdin miettiäkin siinä yhtä sun toista. SE-juoksusta en muista mitään.

Nooralotta Neziri pamautti alkuerässä kauden parhaansa 12,84. Korte juoksi 12,89 ja superkolmikon kolmas jäsen Reetta Hurske 13,00.

Finaalissa Neziri jäi 12,95:een, mutta Hurske kohensi 12,91:een.

Tokion siirretyissä olympialaisissa triolta olisi voinut odottaa vähintään välieräpaikkoja, mutta mitä he olisivatkaan saaneet aikaan perutussa EM-Pariisissa!

– Kyllä se harmittaa. EM-kisoista olisin lähtenyt hakemaan mitalia, Korte myönsi.

– Mutta seuraavat ovat vasta kahden vuoden päästä.

Neziri on neljä ja Hurske seitsemän vuotta Kortetta nuorempi. He vakuuttivat, ettei tilanne enää vaivaa päätä.

– Ei sitä tule mietittyä. Media sillä enemmän spekuloi, Neziri kuittasi.

Reetta Hurske, Nooralotta Neziri ja Annimari Korte. Hurja joukko.

– No, tästä tuli nyt on vähän niin kuin treenikausi. Yritetään saada tehoja irti näissä kisoissa ja katsoa, missä mennään, Hurske säesti.

Neziri selätti kaksi vuotta sitten pahan ylirasitustilan, joka romautti hetkeksi hänen tulostasonsa. Kortteen taistelut lyhyesti jo kerrottiinkin. Eikä mitään rallattelua ole ollut Hurskeenkaan aitajuoksu.

Hän on taistellut jatkuvien selkäkipujen kanssa.

– Lääkärien mukaan siellä ei ole mitään, mikä estäisi täysipainoisen harjoittelun. Mutta onhan se henkisesti raskasta, jos jo 25-vuotiaana on koko ajan selkä kipeä, Hurske tuumasi.

Hurja joukko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?