Venäjän yleisurheilijoita uhkaa täydellinen kilpailukielto – viiden miljoonan euron sakko maksamatta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Venäjän yleisurheilijoita uhkaa täydellinen kilpailukielto – viiden miljoonan euron sakko maksamatta

Marija Lasitskene on hallinnut viime vuodet korkeushyppyä neutraalina urheilijana.

Julkaistu: 2.7. 23:10

Venäjän yleisurheiluliitto ei saanut maksettua sille määrättyä jättisakkoa kansainväliselle liitolle. Seuraukset voivat olla tuhoisat.

Venäläisiä yleisurheilijoita uhkaa täydellinen kielto osallistua Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n kilpailuihin, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass.

Kiellossa on kyse viiden miljoonan dollarin (noin neljä ja puoli miljoonaa euroa) sakosta, jota Venäjän yleisurheiluliitto ei saanut maksettua WA:lle määräaikaan mennessä.

WA määräsi sakon maaliskuussa ja sen eräpäivä oli 1.7. Syynä rangaistukseen oli Tassin mukaan liiton edellisen hallinnon väitetty yritys väärentää korkeushyppääjä Danil Lysenkon virallisia asiakirjoja.

– Heinäkuun toisena päivänä määrättyä sakkoa ei ole maksettu Kansainvälisellä yleisurheiluliitolle. Venäjän yleisurheiluliitolla ei ole taloudellisia keinoja sakon maksamiseen, Venäjän liiton tiedottaja Natalia Jukareva sanoi Tassille.

Venäjän yleisurheilun hallinto aikoo pyytää WA:lta lisäaikaa sakon suorittamiseen.

Venäläisurheilijat eivät ole saaneet kilpailla Venäjän lipun alla sitten vuoden 2015. Kielto langetettiin valtiollisen dopingohjelman paljastumisen seurauksena.

Tähän asti urheilijat ovat kuitenkin voineet kilpailla niin kutsuttuina neutraaleina urheilijoina, jotka eivät edusta Venäjää tai muutakaan valtiota. Nyt tuokin mahdollisuus on poistumassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?