Nooralotta Neziri dramaattisen aitakisan jälkeen: ”Kisajärjestäjät huomio! Meitä ei saa laittaa Kortteen kanssa vierekkäin” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Neziri dramaattisen aitakisan jälkeen: ”Kisajärjestäjät huomio! Meitä ei saa laittaa Annimarin kanssa vierekkäin”

Toistuvasti kolhineet Nooralotta Neziri ja Annimari korte haastettelupisteellä vain hetki helteisen launtai-illan toisen juoksen jälkeen.

Julkaistu: 27.6. 22:31

Nooralotta Neziri ja Annimari Korte huitoivat toisiaan molemmissa Leppävaaran pika-aitastarteissa.

Lauantaina Espoon Leppävaarassa uransa parhaan kauden avauskisan juossut pika-aituri Nooralotta Neziri jyrähtää kisajärjestäjille.

Leppävaaran siniharmaan mondon alkumetreillä rytisi, kun Neziri ja hänen pahin kilpakumppaninsa Annimari Kortteen kädet osuivat toistuvasti yhteen lauantai-illan Teemakisojen molempien kisastarttien aikana.

– Kisajärjestäjät huomio! Meitä ei saa laittaa vierekkäin. Annimari ei saa olla minun oikealla puolella, Neziri paaluttaa kahden Espoon Leppävaarassa kisatun tulikuuman startin jälkeen.

Nooralotta Neziri vaatii kisajärjestäjiltä toimia, jotta suomalaisaitureiden turhilta törmäyksiltä vältyttäisiin jatkossa.

Nezirin ja Korte osuivat toisiinsa erityisesti pikamatkojen alkumetreillä. Korte oli molemmissa kisoissa nopein ajoilla 12,81 ja 12,82.

– Muuten me molemmat ajaudutaan sisäreunaan ja ollaan kylki kyljessä. Se ei ole ikinä hyvä juttu, Neziri jatkaa.

Suomen ennätyksensä viime kaudella Kortteelle menettänyt Neziri avasi kautensa tyylikkäästi kahdella kakkossijalla. Ensimmäisessä startissa Neziri juoksi 12,93 ja paransi toiseen vielä kaksi sadasosaa aikaan 12,91.

– Me juostaan lähekkäin ja kädet osuivat molemmissa juoksuissa kaksi kolme osumaa. Yleensä olen ollut aika vahvoilla näissä huitomisissa, mutta tänään en. Pitää tehdä punttia lisää, Neziri naureskelee.

Vaikka Neziri näkee juoksuissaan vielä paljon parannettavaa, on hän kokonaisuuteen enemmän kuin tyytyväinen – siitä huolimatta, että taipui Kortteelle lauantaina kahteen kertaan.

– Olisin olettanut, että toisen juoksun tulos olisi ollut vieläkin parempi, mutta ensimmäisen jälkeen tuli vähän sellainen huojennus ja ihan paras terävyys oli poissa. En voi olla kuin tyytyväinen tähän. En ole ikinä juossut kauden alussa näin kovaa, tyytyväisyyttä huokuva Neziri sanoo.

Neziri tiedostaa, että tässä kunnossa syntyy tulosta. Hän kertoo tavoitteekseen pudottaa ainakin kolme sekunnin kymmenystä lauantai-illan ajoista.

– Viime syksynä juoksin Dohassa kauden parhaan 12,89 ja kaikki olivat, että vau! Sillä kaudella, kun juoksin ennätykseni, avasin Espoossa muistaakseni 13,30, lauantaina kaksi kertaa alle 13 sekunnin juossut jyväskyläläinen sanoo.

Lopulta Nooralotta Neziri oli yhtä hymyä vaikka taipui kahdesti Kortteelle. Neziri alitti lauantaina Espoossa 13 sekuntia kahteen otteeseen.

Neziri kohtaa Kortteen seuraavan kerran keskiviikkona 8.7. Jyväskylän Harjulla.

– Nyt pitää herkistellä kroppaa. Treenasin Oslon 200 metriä varten nopeuskestävyyttä. Se matka oli ihan hirveä, minulla meni viikko toipua siitä. En ole kokenut vastaavaa, Neziri toteaa päätän puistellen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?