IS seuraa: Espoossa ja Vantaalla vietetään kuumaa yleisurheiluiltaa – kuka vie aituritähtien taiston? - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

IS seurasi: Aitadraamaa Espoossa! Varaslähtöselkkaus sekoitti Kortteen SE-jahdin – juoksi silti huippuajalla voittoon

Annimari Korte aitoi 100 metriä maailman kärkiaikaan 12,81 Espoon Teemakisoissa.

Julkaistu: 27.6. 20:31

IS seuraa kuuman yleisurheiluillan tapahtumia tässä artikkelissa.

Suomalainen yleisurheilukesä pääsi kunnolla vauhtiin lauantaina, kun Espoo ja Vantaa isännöivät Teemakisoja. Espoossa kilpaillaan ratamatkoilla, kun taas Vantaalla käytiin heittolajien kilpailut.

Heti naisten 100 metrin pika-aitojen ensimmäisessä lähdössä mentiin hurjaa vauhtia: Annimari Korte paranteli kotimaista kärkiaikaansa lukemiin 12,81. Nooralotta Nezirin aika oli 12,93 ja Reetta Hurskeen 12,98, joten kärkikolmikko oli kokonaisuutena kovassa iskussa.

Juoksussa oli myötätuulta tilastokelpoisesti 1,7 metriä sekunnissa.

Toisessa juoksussa Korte oltiin jo hylätä varaslähdön takia, mutta hän pääsi takaisin radalle puhuttuaan toimitsijoiden kanssa. Voittoaika oli jälleen todella kova, 12,82.

Vantaalla nähtiin joukko komeita heittotuloksia. Sanna Kämäräinen heitti kiekkoa kauden kotimaiseen kärkitulokseen 56.45.

Krista Tervo hurjasteli moukariringissä lähelle SE-tulosta kiskaisemalla 71.35, ja Aaron Kangas vei jännittävän miesten moukarikisan voiton viimeisellä heitolla syntyneellä tuloksella 76.41. Miesten keihäässä Toni Kuusela heitti kauden kotimaisen kärkituloksen 81,36.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?