Daniel Ståhl on kovassa kunnossa: ”Hän ei ole koskaan tehnyt sellaista aiemmin” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ruotsalaishirmu Ståhlin valmentajalta kova paljastus kiekkotähden ongelmasta: ”Hän ei ole koskaan tehnyt sellaista aiemmin”

Daniel Ståhl on valmentajan mukaan hurjassa kunnossa, vaikka kauden kaksi ensimmäistä kilpailua ovat päättyneet pettymykseen.

Daniel Ståhl viime kesänä Turun Paavo Nurmi Games -kisoissa.­

18.6. 11:15

Ruotsin kiekkotähti Daniel Ståhl avasi kesän kilpailukautensa viime viikolla Oslossa pidetyissä Impossible Games -kilpailuissa.

Ståhl, 27, voitti kisan 65,92 metrin heitollaan, mutta oli kisan jälkeen kaukana tyytyväisestä.

Neljä Ståhlin kuudesta kisaheitosta oli hylättyjä, ja viime vuonna maailmanmestaruuden voittanut ruotsalaisurheilija manailikin kisan jälkeen tekniikkaongelmiaan.

Kauden toisessa kisassa tekniikka oli vieläkin pahemmin kadoksissa: Ståhl ei saanut sunnuntaina Södertäljessä käydyssä kisassa yhtään hyväksyttyä heittoa. Tuloksena oli kuusi rastia pöytäkirjaan ja viimeinen sija.

Ståhlin valmentaja Vesteinn Hafsteinsson kertoi ruotsalaislehti Expressenille, missä vika – ja vakuutteli, ettei syytä huoleen ole.

– Meillä on luksusongelma juuri nyt, Hafsteinsson kertoi.

Kyseinen luksus on sitä, että Ståhl on valmentajansa mukaan fyysisesti liian kovassa kunnossa.

– Hän on tällä hetkellä hyvin räjähtävässä ja äärimmäisen vahvassa kunnossa. Hänen fysiikkansa on ylikapasiteettia, minkä vuoksi hänen tekniikkansa ei ole pysynyt kunnossa kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa, valmentaja selvitti.

Ståhlin – ja samalla Ruotsin – ennätys on viime kesäkuussa heitetty 71,86. Valmentaja Hafsteinsson paljasti, että harjoituksissa Ståhl on esittänyt vakuuttavia, jopa ennätyskunnosta kieliviä otteita.

– Olen hyvin innoissani. Viime viikolla hän heitti harjoituksissa myötätuulessa 71,20 metriä – ja myötätuulessa heitto on lähes metrin lyhyempi kuin vastatuulessa. Voin sanoa, ettei hän ole koskaan tehnyt sellaista aiemmin. Se oli hullun pitkä heitto.

Ståhl kilpailee seuraavan kerran sunnuntaina Helsingborgissa. Valmentajan mukaan voi viedä vielä muutaman kilpailun ennen kuin kiekkotähti hallitsee ”uusia voimiaan”, mutta jo sunnuntain kilpailusta voi odottaa pitkää heittoa.

Ståhl kilpailee kesällä myös Suomessa. Hänet nähtäneen ainakin 1. elokuuta Kuortaneella, ja mahdollisesti myös 11. elokuuta Turun Paavo Nurmi Games -kisoissa.

Kiekonheiton ME-tulos on Itä-Saksaa edustaneen Jürgen Schultin vuodelta 1986 peräisin oleva 74,08.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?