Patrik Sjöberg, 55, haastatteli strippareita podcastissaan ja joutui hurjan kritiikin kohteeksi – ”Olen ylpeä siitä”

Korkeushypyn maailmanmestari Patrik Sjöberg, 55, haastatteli podcastissaan strippareita ja sai niskoihinsa sosiaalisen median vihat.

Patrik Sjöbergin podcastista syntyi kohu.

16.6.2020 6:57

Korkeushypyn maailmanmestaruuden vuonna 1987 voittanut Patrik Sjöberg, 55, on joutunut kotimaassaan Ruotsissa rajun kritiikin kohteeksi.

Sjöberg ja Allsvenskanin Södertaljessa pelaava jääkiekkomaalivahti Alexander Sahlin, 29, vierailivat yhdessä isännöimänsä Sjöberg och Guldtand -podcastin tuoreessa jaksossa göteborgilaisella strippiklubilla.

– Millaista on elää ja työskennellä strippiklubilla? Millaista on elää ennakkoluulojen ja vihan kanssa? Sjöberg ja Guldtand tarkastelevat strippareiden elämää, kuuluu jakson saateteksti.

Instagram-tilillään jaksoa ahkerasti mainostanut Sjöberg julkaisi sosiaalisessa mediassa myös videon, jossa Sahlin kokeilee tankotanssia stripparin kanssa päässään intiaanipäähine.

Jakso ja siihen liittyvät Sjöbergin julkaisut ovat saaneet osakseen paljon vihaista palautetta. Näkyvimpiä kritiikinjakajia on ollut tunnettu kriminologi Nina Rung.

– Strippiklubit perustuvat naisten objektivointiin ja ajatukseen siitä, että naiset ovat olemassa miesten seksuaalisia haluja tyydyttääkseen. Ja vielä samassa yhteydessä puhutaan rasistisesti intiaanipäälliköksi pukeutumisesta, Rung kirjoitti Instagram-tilillään.

Sjöberg kommentoi podcastista syntynyttä kohua Aftonbladetille. Korkeushypyn entisen maailmanennätysmiehen mukaan kritiikkiä saa esittää, kunhan ei mennä uhkailun puolelle.

– En ole yllättynyt keskustelusta ja minusta se on vain hauskaa, kritiikki ei haittaa minua. Iso osa asioista on otettu irti kontekstista ja esitetään vääristellen. Jos kuuntelee podcastin, huomaa, että kysyn myös kriittisiä kysymyksiä, ja olen ylpeä siitä, Sjöberg totesi.

Patrik Sjöberg tositoimissa Ullevin stadionilla MM-kisoissa vuonna 1995.

Myös Instagramissa podcastiaan puolustellut Sjöberg mainitsee elämäntehtäväkseen työskentelyn haavoittuvaisten lasten puolesta.

Sjöberg paljasti vuonna 2011 julkaistussa elämäkertakirjassaan, että hänen suomalainen valmentajaisäpuolensa Viljo Nousiainen käytti häntä lukuisia kertoja hyväkseen lapsena ja nuorena.

– Minulla ei ole ongelmaa kritiikin kanssa, mutta uhkaavat ja loukkaavat yksityisviestit häiritsevät minua. Kysymys kuuluu, onko tämä sitä käytöstä jota haluamme opettaa lapsille ja nuorille? Yhteiskunnassa on mielestäni liian vähän rakkautta, Sjöberg totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?