Frantz Kruger, 45, edelleen rautaisessa kunnossa – tavoittelee kesällä Kalevan kisojen kultaa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kiekkotähti Frantz Kruger, 45, on edelleen rautaisessa kunnossa – kova tavoite kesälle: ”Toivottavasti yllätän kaikki”

Frantz Krugerin, 45, tavoitteena on voittaa vanhimpana kiekonheittäjänä Suomen mestaruus elokuun Kalevan kisoissa.

Julkaistu: 14.6. 7:00

Frantz Krugerin kauden päätavoite on voittaa Kalevan kisojen kultaa, jolloin hän olisi 45-vuotiaana vanhin kiekonheiton kultaa voittanut yleisurheilija.

Lauantaina Keuruun kesäkisoissa kilpaillut kiekkolegenda Frantz Kruger, 45, nauttii edelleen lajista täysin rinnoin. Mies on yhä hirmutikissä ja urheilee edelleen tavoitteellisesti.

– Olen erittäin hyvässä kunnossa. En ole heittänyt vielä tällä kaudella paljoa, joten tekniikan kanssa on vielä tekemistä. Viime vuonna minulta leikattiin akillesjänne, joten kausi jäi kokonaan väliin, Frantz Kruger kertoi Keuruun kisojen jälkeen puhelimitse IS:lle.

Frantz Kruger ylsi lauantaina Keuruun kesäkisojen kolmanneksi. Kruger ei ollut tyytyväinen kauden toisen kisan tulokseensa 53,95.

Lauantaina Kruger jäi Oskari Perälammen ja Ville Kiviojan jälkeen kilpailun kolmanneksi, mutta tavoitteet on korkeammalla. Kiekkojätin tavoite oli yltää tänä kesänä Pariisin EM-kisoihin heittämällä vaadittava tulosraja 63,50, mutta korona laittoi suunnitelmat uusiksi.

– Päätavoitteeni on nyt voittaa kesän Kalevan kisat, jolloin olisin vanhin kiekkokultaa voittanut urheilija. Olen 45-vuotias ja kukaan ei odota minulta mitään, joten toivottavasti yllätän kaikki, Kruger naureskeli.

Pertti Hynni voitti kiekonheitossa Kalevan kisojen kultaa 44-vuotiaana vuonna 2004.

Kruger aloitti keväällä uudessa ohjelmistoalan työssä, mutta ei ole vielä päässyt käymään paikan päällä uudella työpaikallaan.

– Olin onnekas, kun kuntosali jolla käyn, oli auki myös pahimman koronatilanteen aikaan. Sää on Vaasassa ollut hyvä, joten olen myös pyöräillyt maastossa paljon, Kruger avasi rautaisen kuntonsa taustoja.

Kruger lopetti aktiiviuransa 35-vuotiaana vuonna 2010, mutta palasi kotimaan kisoihin kuusi vuotta myöhemmin. Paluukesänään hän ylsi Kalevan kisoissa hopealle. Kahtena seuraavana kesänä (2017 ja 2018) eteläafrikkalaislähtöinen yleisurheilija kruunattiin kiekonheiton Suomen mestariksi.

Pitkään maassa asunut Kruger sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2007, ja hän edusti jo pari kuukautta myöhemmin ensimmäisen kerran sinivalkoisia värejä yleisurheilun MM-kisoissa Japanin Osakassa.

Frants Kruger vuoden 2007 Ruotsi-ottelussa Göteborgissa. Kruger sai Suomen kansalaisuuden aiemmin samana vuonna.

Vuosikymmeniä jatkunut palo yleisurheilukentille ei näytä sammumisen merkkejä. Ennen elokuussa Turussa käytäviä Kalevan kisoihin Kruger suunnittelee kisaavansa noin kymmenkunta kertaa.

– Kalenterissani on kisoja parin viikon välein, pääosin Vaasan lähistöllä, Kruger kertoi.

Vuoden 2000 Sydneyn olympialaisten pronssimitalistin henkilökohtainen ennätystulos 70,32 on edelleen voimassa oleva Afrikan maanosan ennätys. Suomen ennätys 69,97 on niin ikään Krugerin hallussa.

Frantz Kruger sekä kolmiloikkaajana ja pituushyppääjänä tunnettu Heli Kruger (o.s. Koivula) olivat naimisissa yli 10 vuotta. Heli Kruger ylsi loikkaurallaan EM-hopealle 2002.

Kruger muistetaan myös avioliitostaan kolmiloikkaaja Heli Krugerin (o.s. Koivula) kanssa. Pari oli naimisissa vuosina 2003–2016 ja heillä on kaksi yhteistä lasta.

Vapaa-ajallaan kiekonheittäjä on tuttu näky Vaasan Salaman koripallo-otteluissa. Yli kaksimetrinen kiekkojätti vahvistaisi itsekin useammankin joukkueen sentteriosastoa.

– Sekä tyttäreni että poikani pelaavat koripalloa Vaasan Salamassa ja minunkin oli tarkoitus pelata saman seuran joukkueessa, mutta akillesjänneleikkaus lykkäsi suunnitelmaa ensi kauteen, 203-senttinen yleisurheilija kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?