Oskari Perälampi voitti Keuruun kiekkokisan kauden kärkituloksella – Frantz Kruger, 45, kisan kolmas - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Keuruun kiekkokisassa kauden kärkituloksia – kiekkolegenda Frantz Kruger, 45, miesten kisan kolmonen

Frantz Krugerin, 45, kauden paras riitti Keuruulla kolmanneksi. Krugerin tavoite on napata kesällä Kalevan kisojen kiekkokulta.

Julkaistu: 13.6. 17:30

Kiekkolegenda Frantz Kruger, 45, ylsi kauden parhaallaan kisan kolmanneksi. Krugerin tavoite on napata tällä kaudella Kalevan kisojen kultaa

Keuruun keskuskentällä laitettiin lauantaina kauden kotimaisia kärkituloksia uuteen uskoon aurinkoisessa kesäsäässä. Espoon Tapioita edustava Oskari Perälampi heitti Keuruun kesäkisojen voittoon uudella kotimaan kärkituloksella 57,05. Kisan kakkonen oli Nokian Urheilijoiden Ville Kivioja, jonka paras heitto kantoi 54,56.

Miesten kisan kolmonen oli 45-vuotias kiekkolegenda Frantz Kruger. Vasa Iddrottssällskapia edustava raamikas, yli kaksimietrinen kiekonheittäjä joutui tällä kertaa toteamaan nuoremmat kilpaveljensä paremmikseen. Krugerin paras heitto kantoi 53,95. Kilpailussa heitettiin kuusi heittokierrosta.

– Kisani ei sujunut kovin hyvin, mutta kausi on alussa. Minun pitää kyllä heittää lähelle 60 metriä ollakseni tyytyväinen ja minulla on kyvyt siihen, Kruger kommentoi kisan jälkeen IS:lle.

Vuoden 2000 olympiapronssia Sydneyssä voittanut Frantz Kruger on yhä huippukunnossa 45-vuotiaana.

Kruger paransi nelisenkymmentä senttiä omaa kauden parastaan. Eteläafrikkalaislähtöinen kiekkoveteraani nakkasi kesäkuun alussa Närpiön Tomaattikisoissa 53,56, joka riitti vielä tuolloin kauden tilastokakkoseksi.

– Kisaan kesällä noin joka toinen viikko ja kauden päätavoitteeni on Kalevan kisoissa, Kruger sanoo.

Kruger lopetti aktiiviuransa kymmenen vuotta sitten, mutta palasi takaisin kotimaan kentille vuonna 2016 ja on sittemmin yli 40-vuotiaana vienyt Kalevan kisojen kultamitalin kahteen otteeseen.

Vuoden 2000 Sydneyn olympialaisten pronssimitalistin henkilökohtainen ennätystulos 70,32 on edelleen voimassa oleva Afrikan maanosan ennätys. Suomen ennätys 69,97 on niin ikään Krugerin hallussa.

Kruger kilpaili lauantaina Keuruulla kauden toisessa kisassaan.

Naisten kiekkokilpailun vei nimiinsä Lotta-Kaisa Eliander heittämällä kauden kotimaisen kärkituloksen ja oman ennätyksensä 54,92. Sentin erotuksella kisan toiseksi ylsi Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen tuloksellaan 54,28 ennen Krugerin valmentamaa ja Lapinlahden Vetoa edustavaa Sanna Kämäräistä (54,27).

Eliander, 35, ei päässyt kevään koronarajoitusten aikana halliin heittämään, mutta pystyi muuten harjoittelemaan laadukkaasti.

– Kotona vain treenailin, mutta hyvässä kunnossa olen. Ennätystä lähden tänä kesänä parantamaan. Turun Kalevan kisat ovat minulle kotikisat, joten se on kauden päätavoite, uransa parhaassa vireessä oleva Eliander totesi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Eliander on saavuttanut Kalevan kisoista yhden pronssin 11 vuotta sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?