SE-mies Kristian Pulli vaihtoi seuraa ja alkoi saada palkkaa: ”Hän on joka pennin väärti”

Viipurin Urheilijoiden entinen puheenjohtaja Tapani Taavitsainen houkutteli Kristian Pullin helsinkiläisseuraan rahan avulla.

12.6.2020 18:55

Tuore pituushypyn Suomen ennätysmies Kristian Pulli, 25, siirtyi loppuvuodesta 2019 jämsäläisseura Kaipolan Vireestä helsinkiläisen Viipurin Urheilijoiden edustajaksi.

Siirron taustalla olivat taloudelliset tekijät.

Pullin ja hänen kanssaan samaan aikaan helsinkiläisseuraan siirtyneen keihäänheittäjän Antti Ruuskasen siirrot neuvotteli VU:n entinen puheenjohtaja Tapani Taavitsainen.

– Järjestelin hieman taloudellisia asioita. Pulli saa Ruuskasen tavoin palkkaa seuran edustamisesta ja on joka pennin väärti, Taavitsainen sanoi Ilta-Sanomille.

Lisäksi Jämsän Seutu uutisoi tuolloin, että Kaipolan Vire sai Pullin seurasiirrosta yleisurheilussa harvinaisen 700 euron siirtokorvauksen.

Ruuskasen palkka VU:ssa on 1 000 euroa kuukaudessa.

Taavitsaisen mukaan Pullin palkka muodostuu eri tavalla kuin Ruuskasen.

– Kristianilla on tulospalkkaus. Alkukesä on ollut siinä mielessä hankala, kun ei ole ollut kisoja. Mutta tällaisista Suomen ennätyksistä tulee sitten rahaa, Taavitsainen sanoi.

Kristian Pulli on kehittynyt viime vuosina mainiosti.

Taavitsainen on auttanut huippuvireistä pituushyppääjää myös sponsorien hankinnassa ja haluaa mahdollistaa Pullille täysipäiväisen urheilemisen.

Hän tekee sen mielellään, koska uskoo urheilijalla olevan potentiaalia torstain ennätyshyppyäkin kovempiin tuloksiin.

– Kristian on Suomen kautta aikain lahjakkain pituushyppääjä Suomessa. Hänen nopeutensa nostaa hänet jopa Tommi Evilän edelle. Hän pystyy toimimaan lankulla todella kovassakin vauhdissa, ja uskon että hän hyppää tänä kesänä vielä 850.

– Lisäksi hän on todella älykäs ja tasapainoinen urheilija, joka on omistautunut asialleen sataprosenttisesta. Uskon hänellä olevan tulevaisuudessa mahdollisuuksia jopa olympiamitaliin.

1970- ja 1980-luvun huippuhyppääjä toivoo, että Pulli pysyisi terveenä ja pystyisi lunastamaan potentiaalinsa ensi vuoteen siirretyissä Tokion olympialaisissa.

Taavitsainen arvioi, että jos hyppääjä saa ponnistustaan vielä hieman kehitettyä, menestyksen suhteen vain taivas on hänelle rajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?