Armand Duplantis muutti Uppsalaan ja opiskelee ruotsia – ”Äiti ei halua, että minusta puhutaan roskaa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Armand Duplantis muutti Uppsalaan ja opiskelee ruotsia – ”Äiti ei halua, että minusta puhutaan roskaa”

Ruotsiin muuttanut Duplantis on opiskellut korona-aikana ruotsin kieltä kahdesti viikossa.

Armand Duplantis asuu kesän Helena-äitinsä ja Johanna-siskonsa kanssa Uppsalassa.­

9.6.2020 22:05

Yhdysvalloissa syntynyt ja ikänsä asunut seivässensaatio Armand Duplantis, 20, on muuttanut Ruotsin Uppsalaan juuri ennen kisakautensa alkua. Duplantis antoi tänään medialle haastatteluja aamuharjoitustensa jälkeen Uppsalan urheilukentällä, ja kommentoi Expressenille äitinsä puheita ja ruotsin kielen opintojaan.

– Ilkeitä puheita on ollut enemmän kuin odotin. Armand on saanut kuulla, ettei hän ole tarpeeksi ruotsalainen, seiväshyppääjän Helena-äiti kommentoi Sveriges Radiolle aiemmin keväällä.

Armand Duplantis on opiskellut koko korona-ajan ruotsin kieltä Skypen välityksellä kahdesti viikossa synnyinkaupungissaan Louisianan Lafayettessa.

– Itse en välitä ihmisten puheista niin paljon, mutta äitini ei halua, että minusta puhutaan roskaa, Duplantis sanoo Expressenissä.

Armand Duplantis, 20, teki seiväshypyn ME-tuloksen 618 Skotlannin Glasgowssa helmikuussa.­

Ruotsia edustava ME-mies asuu ja harjoittelee ainakin kesän yli Uppsalassa, josta hän matkustaa kisareissuille. Ensimmäinen tosikoitos on luvassa jo torstaina Oslossa.

– En ole päässyt harjoittelemaan kunnolla pariin kuukauteen, joten en ehkä ole maailmanennätyskunnossa, mutta olen terve ja tunnen itseni nopeaksi, Duplantis avaa kisakuntoaan.

Douplantisin kalenteriin on merkattu torstain Oslon Impossible Gamesin jälkeen vain kaksi kotimaan kilpailua, heinäkuinen Karlstad GP ja Tukholman Timanttiliigan osakilpailu elokuussa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?