”Alun nössöily” maksoi Sara Kuivistolta SE-ajan – juoksija kuitenkin loistokunnossa: ”Kaudesta voi tulla uran selvästi paras”

Porvoolainen voitti sunnuntaina Lahdessa harvinaisen 600 metrin matkan Uusi Alku -kilpailuissa.

Sara Kuiviston alun himmailu näkyi voittoajassa Lahdessa sunnuntaina. Juoksija on kuitenkin kauteen lähdettäessä hyvässä tilanteessa.

8.6.2020 8:12

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan puolimaileri Sara Kuivisto, 28, lähestyy kisakautta testien mukaan häkellyttävän loistavista lähtökohdista.

Porvoolainen voitti sunnuntaina Lahdessa harvinaisen 600 metrin matkan Uusi Alku -kilpailuissa.

– En nyt ylisanoihin sortuisi, mutta mitattavien ominaisuuksien perusteella Saran harjoituskausi on onnistunut niin, että kaudesta voi tulla uran selvästi paras, muotoili Kuiviston valmentaja, 800 metrin SE-mies Ari Suhonen.

Mari Järvenpään SE-aika jäi Kuivistolta ”alun nössöilyn” takia rikkomatta. Seuraavaksi hän hakee päämatkalle paukkuja juoksemalla kaksi ratakierroksen kilpailua.

– Nyt kun olympiakisat ja EM-kisat jäävät pitämättä, niin kasin SE olisi hyvä laastari haavaan. Tavoite on juosta ensimmäisenä suomalaisnaisena alle kahden minuutin tänä kesänä.

Suomen ennätys on Tuuli Merikosken 29-vuotias 2.00,59.

Kuivisto leireili sydäntalvella Etelä-Afrikassa, mutta kevättalvi ja kevät menivät Porvoon ja Helsingin maisemissa.

– Kun siitä huolimatta on päästy näin hyviin lähtökohtiin, niin kyllä se taas kerran osoittaa, että urheilijan asenne perustyöhön ratkaisee paljon asioita. Ei se, missä hän sitä perustyötä tekee, Suhonen sanoi.

Kuivisto ei suunnittele hakevansa talvella olympiarajoja kaukomailta, vaan haalii isoista hallikisoista ranking-pisteitä olympiavalintansa varmistamiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?