Annimari Kortteelta myrsky­varoitus! Juoksi maailmanlistan kärkeen – ”Meinasi lähteä jalat alta”

Korte juoksi Lahdessa sunnuntaina kaksi starttia. Tyytyväinen urheilija kommentoi iltaa Ylen lähetyksessä.

Tyytyväinen urheilija. Korte juoksi sunnuntain toisessa startissa kauden maailman kärkiajan.

7.6.2020 19:34 | Päivitetty 7.6.2020 19:50

Annimari Korte starttasi vakuuttavasti 100 metrin aidoilla Lahdessa Uusi Alku -kisoissa. Hän kellotti illan ensimmäisessä juoksussa kelpo ajan 13,03.

– Oonhan mä tosi tyytyväinen. Viime vuonna 13,22 täydellisissä olosuhteissa ja hyvällä fiiliksellä, nyt oli tosi vaikeeta ja silti 13,03, niin vähän yllättynyt jopa, kun juoksukaan ei tuntunut niin hirveän hyvältä, Korte kertaili Ylen lähetyksessä tuoreeltaan ensimmäisen vedon jälkeen.

– Se tuntui vähän löysältä. Mulla oli tosi hyviä nuo verkkalähdöt, niin tää oli vähän löysempi. Kyllä oon vähän yllättynyt, täytyy vähän sulatella.

Kortteen mukaan tunne ennen ensimmäistä lähtöä ei ollut nopeimmasta päästä. Juoksun sujuvuus ja terävyys tulivat positiivisena yllätyksenä.

Juoksija toivoi illan toiseen juoksuun myötäistä tuulta siivittämään vauhtia, ja sitähän pitikin. Toinen lähtö rävähti telineistä, ja puhdas juoksu siivitti maaliin ja voittoon ajassa 12,84. Samalla suomalaisaituri nosti itsensä maailmanlistan kärkeen ohi australialaisen Elizabeth Clayn ajan 12,94. Kortteen viime kesän SE on 12,72.

– Lähtö on vähän vielä hakusessa, mut alku oli ihan hyvä. Muutama ekaa aitaa oli tosi hassuja ja meinasi lähteä jalat alta ennen maaliviivaa, Korte kuvaili Ylellä ja kertoi, etteivät jalat ole tuntuneet viime viikkoina parhaimmilta.

Korte kertoi tavoittelevansa loppukesästä 12,5-alkuisia aikoja. Hän myös odotti jo kärkikilpailijoidensa Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen pääsyä samalle lähtöviivalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?