Oskari Mörö pinkoi uuden SE-ajan! ”Yllätys, mutta positiivinen juttu” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Oskari Mörö pinkoi uuden SE-ajan! ”Yllätys, mutta positiivinen juttu”

Mörö kuvaili sunnuntain kisaansa Ylen lähetyksessä.

Mörö osoitti vahvan kunnon heti kauden avauksessaan.

7.6.2020 18:05

400 metrin aituritähti Oskari Mörö pääsi aloittamaan kautensa Lahdessa Uusi Alku -kisoissa, eikä alku olisi voinut olla makeampi – erikoisemmalla 200 metrin matkalla kellottui uusi Suomen ennätysaika 23,24.

– Kisojen teeman mukaisesti, uus alku. Eilen tehtiin jo kovia tuloksia (Somerolla), ja toivottavasti tänään on paljon jatkoa luvassa, Mörö puntaroi Ylen lähetyksessä tuoreiltaan uuden SE-ajan jälkeen. Mörö rikkoi Kai Kyllösen vuonna 1987 juostun SE-ajan sadasosalla.

– En odottanut oikein muuta kuin kovaa kilpailua, että sillä tavalla ihan puskista tuli. Mutta hyvä harjoituskausi on ollut, että ihan nopeassa kunnossa pitäisi olla. Yllätys, mutta ihan positiivinen juttu.

Mörö on kisannut kyseisellä matkalla viimeksi vuonna 2007, mutta ruostetta ei urheilijan vauhdissa näkynyt.

– Pitkän aiturit treenaa kaarteessa, tekniikkaa, matalilla aidoilla. Siinä mielessä, ehkä mä pidin tätä enemmän valttikorttina pidemmän matkan aitureille, juoksija kertaili.

Ilari Manninen juoksi kisassa toiseksi ennätyksellään 23,38 ja Elmo Lakka kolmanneksi aikaan 23,63.

– Eniten jännitin pohkeeni puolesta. Onneksi jalka ehti kuntoutua ajoissa. Juoksu ei ollut kaunista, mutta eipä sillä mitään väliä ole, Mörö sanoi STT:lle.

Esbo IF:ää edustavan Mörön harjoituskausi on sujunut nappiin.

– Ehjänä on aika pirun kiva treenata ja nyt myös kilpailla. Kun isot kisat peruttiin, niin uusi kiintopiste siirrettiin Turkuun. Paavo Nurmi Gamesit ja Kalevan kisat ovat tulevia tähtihetkiä, Mörö sanoi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lakka ei ollut täysin tyytyväinen omaan esitykseensä.

– En ole varmaan viiteen vuoteen jännittänyt yhtä kisaa näin paljon kuin nyt tätä. Kaarrejuoksu tuli vielä ihan jees, mutta loppu meni runttaamiseksi. Viimeiset kolme aitaa olivat vaikeita, aituri kertoi STT:lle.

Juttua täydennetty urheilijoiden kommenteilla kello 20.17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?