Nooralotta Neziri otti kantaa rasismiin – ”Mä toivoisin, että tää ei unohdu” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Neziri otti kantaa rasismiin – ”Mä toivoisin, että tää ei unohdu”

Nooralotta Neziri on aloittamassa kisakautta kansainvälisillä kentillä ensi viikolla Oslossa.

Julkaistu: 3.6. 12:30

Nooralotta Neziri vetosi seuraajiinsa Instagramissa.

Yhdysvaltoja ja entistä laajemmin muuta maailmaa koskeva keskustelu rasismista on kasvanut merkittävästi viime päivien aikana. Tuhannet ihmiset ovat nousseet protestoimaan rakenteellista, näkyvää ja piilevää rasismia vastaan vaatien viranomaisia, päättäjiä ja kansaa toimimaan epäoikeuksien ratkaisemiseksi.

Myös lukuisat urheilijat ovat ottaneet kantaa kasvavaan keskusteluun, nousseet rasismia vastaan ja käyttäneet ääntään vääryyksien osoittamiseen ja ratkaisujen hakemiseen.

Eilen tiistaina vietettiin maailmanlaajuista Blackout Tuesday -päivää, joka on musiikkialan kannanotto rodulliseen epätasa-arvoon. Suomen pika-aituritähti Nooralotta Neziri nosti aiheen esiin omalla Instagram-tilillään ja otti samalla kantaa vallitsevaan keskusteluun.

– Mä koen tän todella tärkeäksi aiheeksi ihan jokapäiväisessä elämässä, ja mä toivoisin, että tää ei unohdu tämän päivän jälkeen, vaan että me kaikki muistettaisiin, että kulttuurista, rodusta, ihonväristä, mistä vaan huolimatta me ollaan kaikki saman arvoisia ja kaikki ihan yhtä hyviä ihmisiä, Neziri painotti Instagram-tarinassaan.

– Mä oon ite elänyt kahden kulttuurin välissä ja pystyn tämän siis täysin rinnoin sanomaan. Oon itse ollut aika onnekas, kun en oo kokenut rasismia päin naamaa. Tiedän, et ehkä jotain pientä on ollut tuolla mediassa yms, mutta sinänsä se ei oo mua koskettanut. Oon siitä kyllä tosi kiitollinen, hän jatkoi.

Neziri on itse monikulttuurisesta perheestä ja hänen isänsä on Makedonian albaani.

– Olemme kaikki yhtä, Neziri kirjoittaa tiistaisessa julkaisussaan.

Neziri painotti tarinassaan, ettei hänen tarkoituksensa ole puhu aiheesta ”verratakseni omia oikku juttuja oikeasti isoihin ongelmakohtiin” vaan että hän kokee tärkeäksi, että asiasta keskustellaan. IS ei ole tavoittanut Neziriä kommentoimaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?