Keihäslupaus Julia Valtanen paransi ennätystään yli kolme metriä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomen keihäslupaus paransi ennätystään yli kolme metriä – ”Ei ole vielä haettu tuloskuntoa millään tavalla”

Julia Valtanen paransi ennätystään yli kolme metriä.

Julkaistu: 1.6. 17:10

Julia Valtanen oli maanantain keihäsnimi Jyväskylässä.

Maanantaina Jyväskylän Harjulla käydyn naisten kisan voittaja Julia Valtanen kiskaisi 57,84 metriä ja paransi omaa ennätystään yli kolmella metrillä.

N19-sarjan Suomen ennätys on Jelena Jaakkolan 58,89 jo 12 vuoden takaa. Valtanen nousi tuloksellaan 19-vuotiaiden kaikkien aikojen Suomen-tilaston kakkoseksi.

– Olen tyytyväinen. Koko ajan on treenattu kovaa eikä tässä vaiheessa ole vielä haettu tuloskuntoa millään tavalla, Valtanen totesi.

Kolmen metrin ennätysparannus tiesi sitä, että jos Valtanen kaivaa vuoden sisään jostain toisen mokoman lisää, voidaan jo ryhtyä puhumaan ensi vuoteen siirretyistä Tokion olympialaisista – jos ne nyt ylipäätään päästään kilpailemaan.

– Emmää tiä. Katsellaan nyt, jos keihäs lentää. Totta kai se olisi hienoa!, toukokuun alussa 19 vuotta täyttänyt raumalainen hihkaisi.

Kisassa itsessään Valtanen ei nähnyt suuria poikkeavuuksia normaalitilanteeseen nähden lukuun ottamatta keihäiden desinfiointia ennen kilpailun alkua.

– Osallistujia oli aika vähän ja melko tiuhaan tahtiin sai heittää, mutta muuten kaikki meni ihan normaalisti.

Koronaviruspandemia ja sen mukanaan tuomat rajoitukset eivät ole juurikaan vaikuttaneet keihäslupauksen elämään tai harjoitteluun.

– Vaikka kaikki on ollut kiinni, olen päässyt yksinäni halliin treenaamaan ja se on ollut iso juttu. Olen voinut koko ajan harjoitella hyvin ja olen kasvanut urheilijana, Valtanen selvitti.

Ainoastaan kakkoslajinsa pesäpallon joukkueharjoitukset jäivät talvelta pois.

– Se on oikeastaan se ainoa muutos. En minä yleensä ota stressiä mistään. Iskä on välillä komentanut, että älä ole liian lähellä ketään, Valtanen kertoi hymyillen.

Taiston tauottua voittaja sai kevyet halaukset kilpakumppaneiltaan.

– Emmää tiä! Aika lähekkäinhän tässä ollaan muutenkin. Olisihan se tarttunut jos olisi tarttuakseen.

Vaikka 60 metrin rajapyykki keihäänheittäjänä lähestyy, aikoo Rauman Feran B-tytöissä pelaava Valtanen edelleen jatkaa myös kansallispelin parissa.

– Se on kivaa. Pesistreeneissä saa sopivasti ajatukset pois keihäänheitosta. Ensi kauden pelipaikkaa en vielä tiedä. Nyt olen pari peliä ollut kopparina, viime kaudella olin jokeri, hän taustoitti.

– Mutta sieppariksi en lähde, vaikka kyllä mulla hyvät refleksit on!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?