Hiihtotähti Therese Johaug juoksee yksin 10 000 metriä Oslon oudoissa yleisurheilukisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Therese Johaug hurjaan testiin – juoksee yksin oudoissa yleisurheilukisoissa

Therese Johaug aikoo seuraavaksi rikkoa Norjan MM-rajan 10 000 metrin juoksussa.

Therese Johaug jahtaa MM-rajaa yleisurheilussa.

27.5.2020 10:53

Kuululla oslolaisstadionilla Bislettillä 11. kesäkuuta järjestettävä Impossible Games -ilta on erikoinen tapahtuma myös osallistujiensa suhteen.

Eilen tiistaina vahvistettiin, että maailman paras naishiihtäjä Therese Johaug juoksee tapahtumassa 10 000 metriä.

Erikoista suorituksessa on se, että Johaug on Aftenpostenin mukaan ainoa osallistuja matkalla. Radalla nähdään samaan aikaan miespuolinen kestävyysjuoksija Sondre Nordstad Moen, joka juoksee 25 kilometrin matkaa.

Johaug on kymppitonnin hallitseva Norjan mestari. Hänen piti alkujaan olla mukana yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa Pariisissa, mutta ne peruttiin koronaviruksen takia. Nyt Johaugin tavoite on rikkoa Norjan MM-raja 31.50.

Johaug on viettänyt kevään Lillehammerin lähistöllä, jossa on ollut lunta. Managerinsa Jörn Ernstin mukaan hänen alkuperäinen suunnitelmansa oli tähdätä yleisurheilun EM-kisoihin, mutta suunnitelmat muuttuivat pandemian takia.

Johaug oli lunastanut paikan EM-kisoihin ajalla 32.20,86, joka on kaikkien aikojen viidenneksi kovin Norjassa.

Impossible Games käydään Oslossa ilman yleisöä tartuntavaaran takia. Suomalaisista Nooralotta Neziri ja Annimari Korte ovat saaneet kutsun tapahtumaan. Kaksikon on määrä käydä minimaaottelu 200 metrin aitajuoksussa norjalaisia Isabelle Pederseniä ja Line Klosteria vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?