Christian, 35, halusi auttaa koronakriisin kynsiin joutuneita – keräsi ”ilmiömäisen” rahasumman tempauksellaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Christian, 35, halusi auttaa koronakriisin kynsiin joutuneita – keräsi ”ilmiömäisen” rahasumman tempauksellaan

Julkaistu: 22.5. 10:17

Mansaarelainen juoksija urakoi 19 maratonia 19 peräkkäisenä päivänä.

Maailmanlaajuinen koronaviruskriisi on aiheuttanut paljon surua ja tuskaa, mutta kaikkien katastrofaalisten seurauksien keskellä pienenä positiivisena puolena on ollut ihmisten lisääntynyt halu auttaa.

Yksi esimerkki tästä nähtiin Mansaarilla. Britannian kruunun alaisuuteen kuuluvalla saarella asuva juoksija Christian Varley pohti, kuinka voisi kerätä varoja koronakriisin avustustyöhön. Hän päätti perustaa hyväntekeväisyystempauksen: hän juoksisi 19 päivässä 19 maratonia. Tavoitteena oli kerätä varoja Manx Solidarity Fund -rahastolle, joka auttaa Mansaarella niitä ihmisiä, joihin koronakriisi on vaikuttanut taloudellisesti.

35-vuotiaan Varleyn alkuperäisenä tavoitteena oli kerätä 19 000 puntaa eli noin 21 000 euroa, mutta se tavoite meni rikki komeasti. Kun Varley tiistaina urakoi viimeisen maratoninsa maaliin, kassaan oli kertynyt 83 000 puntaa eli noin 93 000 euroa.

Lähes kolmeviikkoinen kestävyyskoe huipentui Mansaarten pääkaupunkiin Douglasiin. Viimeisen maratoninsa hän taittoi neljässä tunnissa ja 39 minuutissa.

Mikäli kaikki 19 maratonia olivat pituudeltaan viralliset 42,195 kilometriä, yhteensä juoksumatkaa kertyi 19 päivässä 801,705 kilometriä.

– Se tuki, jonka olen saanut tältä yhteisöltä – en ole tarvinnut mitään muuta motivaattoria, Varley kommentoi BBC:lle.

Mansaarten hallituksen Twitter-tilillä onniteltiin Varleyta upeasta suorituksesta:

Varley sai reitin varrella paljon kannustusta – toki sosiaalisen eristäytymisen sääntöjen mukaisesti. Urakan aikana hän sai myös tsemppaavia videotervehdyksiä juoksijalegenda Mo Farahilta sekä pyöräilytähdiltä Geraint Thomasilta ja Mark Cavendishilta.

Manx Solidarity Fundin johtokunnan jäsen Mel Kermeen kommentoi BBC:llä, että Varley oli tehnyt ”uskomattoman ja ainutkertaisen henkilökohtaisen saavutuksen”. Hän kuvaili keräyssummaa ilmiömäiseksi.

Ihan pystymetsästä Varley ei urakkaan lähtenyt. Hän on kestävyysjuoksija, jonka meriitteihin kuuluu muun muassa viimevuotisen Mansaarten maratonin voitto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?