Aavistuslähtö: Asiantuntija näkee suomalaisten olympiahaaveille uhkakuvan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Asiantuntija näkee suomalaisten olympiahaaveille uhkakuvan – ”Onko se sitten tasapuolista?”

ISTV:n yleisurheiluasiantuntija pitää oikeudenmukaisena, että mahdollisesti alkavan kauden tuloksia ei hyväksytä olympianäytöiksi.

1.5.2020 16:46

Harjoituskauden rakenne, maksimisuorituskyvyn nostaminen esiin vaikka ilman että varsinainen kilpailukausi alkaisi, olympianäyttöjen venyminen suomalaisittain erikoiseen ajankohtaan, dopingtestauksen puuttuminen.

ISTV:n yleisurheiluasiantuntijan Lauri Hollon mukaan globaali suurlaji elää todella mielenkiintoisessa ja haastavassa tilanteessa, kun urheilijat ympäri maailmaa puurtavat kohti kautta, jonka kilpailutarjonnasta ei vielä varmuudella tiedetä juuri mitään.

– Mentaalisesti tilanne on kova. Osaa jää voivottelemaan, osa vetää kauhealla innolla. Vaikka kilpailuja ei tulisi tarjolle, jokaisen täytyy jollakin tavalla kaivaa kesällä lajinsa maksimaalinen suorituskyky esiin. Muuten matka sellaiseen tilaan on syksyllä todella pitkä, Hollo toteaa.

Urheilijat ovat nähneet kaksien arvokisojen peruunnuttuakin hopeisen pilvenreunuksen ja iloinneet joukolla mahdollisuudesta kehittyä vuodessa vielä paremmiksi.

– Se sama vuosi on kaikkien käytössä, Hollo muistuttaa.

Asiantuntija hyväksyy sen, että olympianäyttöjä saa antaa vasta joulukuun alusta. Hän uskoo, että osa suomalaisista hakee olympiarajaa jopa eksoottisista paikoista, kuten Oseaniasta, jossa tuolloin on paras kesäkausi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?