Kuortaneen juhannuskilpailut siirtyvät, tulevaisuus ei ole vaakalaudalla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kuortaneen klassikkokisa siirtyy – järjestäjä vakuuttaa, ettei perinne kaadu: ”Isot voitot voidaan unohtaa”

Kuortaneen juhannuskilpailuiden järjestäjä joutuu karsimaan kuluja, mutta usko tapahtuman toteutumiseen on vahva.

Nooralotta Neziri ja kumppanit joutuvat odottamaan tämänvuotisia Kuortaneen kisoja.

23.4.2020 15:45

Hallituksen päätös kieltää yli 500 hengen yleisötilaisuudet heinäkuun loppuun asti koronavirusepidemian takia pakottaa siirtämään kotimaisia yleisurheilukilpailuja.

Jyväskylän ja Lahden GP-kisat siirretään, samoin perinteikkäät Kuortaneen juhannuskilpailut.

Kuortane Gamesin järjestyksessään jo 81. kilpailu on tarkoitus yhä järjestää. Tarkkaa päivämäärää ei luonnollisesti voi vielä tietää, mutta tapahtuman pääsihteerin Tuomas Mikkolan mukaan järjestäjät tähtäävät elokuulle.

– Rajoitteiden jälkeiseltä ajalta löytyy mahdollisia päiviä kilpailun järjestämiseen. Kokonaisuus ei ole vielä hallussa, mutta selvää on, että loppukesään kilpailu menee. 10 hengen rajoitteen jatkuminen ja Pariisin EM-kisoihin liittyvät asiat avaavat meille peliä, Mikkola kertoo.

Joka tapauksessa on selvää, että järjestäjät joutuvat leikkaamaan kuluja kovien tappioiden välttämiseksi. Esimerkiksi viime vuoden kaltaisessa laajuudessa järjestäminen on epätodennäköistä.

Kilpailulla on kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n World Athletics Bronze -status, mutta sen vaatimusten raameissa ei tällä kertaa voida kilpailua järjestää.

– Kilpailu pitää mukauttaa olemassa olevaan tilanteeseen. Se on selvää, että isot voitot voidaan unohtaa. Kuluja pitää karsia, mutta on tärkeää ylläpitää tätä perinnettä Kuortaneella.

Kuortaneen kilpailun tulorakenteesta noin kolmasosa tulee lipputuloista, loput yhteistyökumppaneilta. Kuortaneen kaupunki, urheiluopisto ja järjestäjä kaikki laittavat myös oman taloudellisen panoksensa peliin.

Viime vuonna Kuortane Games teki noin 40 000 euron kokonaistappiot. Jos ja kun tappioita tulee nytkin, ne eivät kaadu kunnan syliin, vaan niistä vastaa järjestäjä.

Mikkola kuitenkin vakuuttaa, että perinnekilpailu ei kaadu, vaikka tämän vuoden kisa jouduttaisiin käymään tyhjille katsomoille tai jopa perumaan kokonaan.

– Kunhan TV on paikalla niin tyhjille katsomoille kisaaminen onnistuu, Pystymme järjestämään urheilijoiden suoritusolot sopiviksi. Meillä on kunnan ja opiston kanssa sopimus siitä, että jatkamme kisan järjestämistä seuraavat 3–4 vuotta. Yksin kukaan ei pysty tätä kantamaan, mutta kolmikantana saamme tästä hyvän tapahtuman.

Suurin kilpailua uhkaava tekijä olisi, jos 10 hengen kokoontumisrajoitus venyisi pitkälle kesään.

Kuortaneen väki tekee päätökset kilpailunsa tulevaisuudesta toukokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?