Armand Duplantis pahoillaan olympialaisten siirtymisestä, mutta ymmärtää – ”Minulla oli sauma ottaa kultamitali” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Armand Duplantis, 20, kesäolympialaisten siirtämisestä: ”Minulla oli sauma voittaa kulta”

Ruotsalaistähti ymmärtää täysin päätöksen kisojen siirtämisestä.

Armand Duplantis on tulikuumassa vireessä.­

25.3.2020 13:33

Ruotsalaisen seiväshypyn supertähti Armand Duplantisin, 20, oli murskaavassa vireessä ennen hallikauden katkeamista koronaviruksen takia.

Ruotsalainen oli vahvassa vauhdissa matkalla kohti Tokion olympiafinaalia ja jopa mahdollista uransa ensimmäistä olympiakultaansa, kunnes olympialaiset päätettiin siirtää ensi kesältä vuoteen 2021.

– Se on sääli, sillä olen nyt niin hyvässä kunnossa ja minulla oli sauma voittaa kulta, hyppääjä kommentoi Sportbladetille.

– Mutta ymmärrän päätöksen täysin. Ihmisten terveys ja turvallisuus ovat ehdottomasti tässä tilanteessa tärkeämpiä.

Duplantis teki ei vain yhden, vaan kaksi maailmanennätystä helmikuun aikana. Hän paranteli aiemmin Ranskan Renaud Lavillenien hallussa ollutta ME:tä kahdesti: ensin ylittyi 617 Puolan Torunissa 8. helmikuuta, ja tasan viikkoa myöhemmin 618 Glasgow’n hallikisoissa.

Seuraavaa maagista senttiä, 619:ää, hyppääjä yritti Lavillenien isännöimässä All Star Perche -seiväshyppykilpailussa Ranskassa helmikuun lopulla. Yritykseksi jäi – ainakin toistaiseksi.

Ruotsalaisen pääkilpakumppani, lajilegenda Lavillenie kommentoi myös tuoreeltaan kisojen siirtopäätöstä Twitterissä. Ranskalainen kiitti kisajärjestäjiä ja KOK:aa siitä, että urheilijoiden kritiikkiä kuunneltiin ja vinkkasi samalla tulevasta.

– Hyppäämme sitten paremmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?