Yleisurheilupomo Sebastian Coe Tokion olympialaisten kohtalosta: ”Päätös kisoista täytyy tehdä nopeasti” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yleisurheilupomo Sebastian Coe Tokion olympialaisten kohtalosta: ”Päätös kisoista täytyy tehdä nopeasti”

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajan Sebastian Coen mielestä olympialaisia ei pidä järjestää ”hinnalla millä hyvänsä”.

Sebastian Coe on Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja.­

21.3.2020 21:56

Sebastian Coe odottaa Tokion 2020 olympialaisista nopeaa päätöstä. Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtajana toimiva Coe ennusti Sky Sportsin haastattelussa, että kesäolympialaisten siirtämien on väistämätöntä.

– Kuten jo viime viikolla sanoin, kisoja ei mielestäni sovi järjestää hinnalla millä hyvänsä eikä varsinkaan urheilijoiden terveyden kustannuksella. Päätös kisoista täytyy mitä ilmeisimmin tehdä nopeasti lähipäivinä tai -viikkoina, Coe sanoi.

Olympiakarsinnat on siirretty tältä keväältä kesään. Coe pitää kuitenkin kiireisimpänä ongelmana sitä, että urheilijat eivät tahdo päästä harjoittelemaan erilaisten rajoitusten takia.

Koronaviruspandemian kehitystä on vaikea ennakoida, mutta virus leviää eri maissa eri tahtiin ja kussakin maassa on omat rajoituksensa.

– Kysymys kilpailun oikeudenmukaisuudesta on valtava, Coe tiivisti ongelman urheilun kannalta.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto joutui tekemään hankalia ratkaisuja ensimmäisten lajiliittojen joukossa, kun se perui MM-hallikisat, jotka oli tarkoitus järjestää Kiinan Nanjingissa 13.–15. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?