Lasse Virén, 70, katselee ”eristyksissä” järven lainehtimista – kaipaa eniten lapsenlapsiaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Lasse Virén, 70, katselee ”eristyksissä” järven lainehtimista – kaipaa eniten lapsenlapsiaan

Nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Virén sanoo, ettei ole ahdistunut koronatilanteesta.

Lasse Viren ottaa rauhallisesti koronakriisin keskellä kotona Myrskylässä. Arkistokuva.

18.3.2020 7:55

Heinäkuussa 71 vuotta täyttävä Lasse Virén jatkaa arkeaan kotona Myrskylässä lähes normaalisti, vaikka hallitus rajoitti hänen ikäryhmänsä kontakteja muihin ihmisiin maanantaina.

– Eipä tilanne ole vaikuttanut juuri muuten kuin että lapsenlapset eivät voi tulla käymään aiempaan tapaan. Päivät kuluvat hiljalleen. En ole kokenut koronatilanteesta ahdistuneisuutta.

Virenin vinkki muille samassa tilanteessa eläville on, että pelkästään sisälle ei kannata jäädä.

– Nyt on hyvä hetki mennä ulos, kun kevät etenee. Sehän on kaikista puhtainta urheilua nyt, kun ei tule kontakteja. Vielä kun tuuli tuosta vähän laantuisi.

Samaan hengenvetoon kestävyysjuoksulegenda kertoo, että hänen oma liikuntaharrastuksensa on ollut vähäistä.

– En lenkkeile enää. Laiskuus siihen kai on suurin syy.

– Katselen tässä juuri, kun järvi lainehtii. Se on poikkeuksellista meillä päin tähän aikaan. Normaalisti tuossa menisi hiihtäjiä näin maaliskuussa.

Entisenä huippu-urheilijana Virén tietää, kuinka tilanne on iskenyt varsinkin yleisurheilijoiden valmentautumiseen.

– Vaikuttaa paljon, kun rajoja menee kiinni. Tunnen parhaiten kestävyysjuoksun ja tiedän, että monet kevään leirit ulkomaille oli suunniteltu jo. Ne kuviot menivät uuteen uskoon nyt. Onneksi täällä meillä etelässä on ollut sentään kohtuulliset kelit paikata, kun ei ole ollut paljoa lunta tai jäätä.

Entinen kansanedustaja arvioi, että hallitus teki oikeat toimenpiteet maanantaina.

– Sellainen tunne jäi, että vähän ripeämminkin olisi voinut toimia. Mutta toisaalta kun en ole siellä ytimessä mukana, en lähde arvostelemaan enempää. Hyvä, jos yritetään tehdä paras mitä voidaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?