Annimari Korte menetti 26-vuotiaan ystävänsä – julkaisi koskettavan viestin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte menetti 26-vuotiaan ystävänsä onnettomuudessa – julkaisi koskettavan viestin: ”Braian ei pelännyt ollenkaan”

Annimari Korte oli moottoripyöräonnettomuudessa menehtyneen Braian Toledon ystävä.

Julkaistu: 27.2. 19:51

Annimari Korte kertoi sosiaalisessa mediassa, että oli kehottanut Braian Toledoa usein olemaan ajamatta moottoripyörällä.

Aitajuoksija Annimari Korte menetti torstaina ystävän, kun argentiinalainen keihäänheittäjä Braian Toledo kuoli moottoripyöräonnettomuudessa. Korte julkaisi sosiaalisessa mediassa yhteiskuvan, jonka oli ottanut yhdessä Toledon kanssa.

Korte kertoo Twitterissä hänen ja Toledon välisistä viimeisistä keskusteluista. Toledo oli sanonut Kortteelle, että kuolisi mieluummin rakkaan asian parissa kuin ettei eläisi täysillä.

– RIP uskomaton ystäväni, Korte twiittasi.

Korte lisäsi, että hän oli ärsyttänyt usein Toledoa sanomalla, ettei tämän pitäisi ajaa moottoripyörillä.

– Myin oman moottoripyöräni vuosi sitten, koska pelkäsin loukkaantuvani matkalla harjoituksiin. Mutta Braian ei pelännyt ollenkaan. Hän rakasti eniten moottoripyöräilyä.

Toledo voitti urallaan nuorten MM-hopeaa ja ylsi finaaliin sekä olympialaisissa että MM-kisoissa. Kummassakin hänen paras sijoituksensa oli kymmenes. Hän heitti ennätyksensä 83,32 Pekingin MM-kisojen karsinnassa 2015.

Viime vuodet Toledoa valmensi suomalainen Kari Ihalainen.