Keihäänheittäjä Braian Toledo, 26, on kuollut – järkyttynyt suomalaisvalmentaja: ”Häntä varoitettiin moottoripyörästä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Keihäänheittäjä Braian Toledo, 26, on kuollut – järkyttynyt suomalaisvalmentaja: ”Häntä varoitettiin moottoripyörästä”

Kari Ihalaisen valmentama Braian Toledo kuoli liikenneonnettomuudessa vain 26-vuotiaana. Kokenut valmentaja järkyttyi syvästi.

Kari Ihalainen oli Braian Toledon valmentajana mukana jo Lontoon MM-kisoissa 2017.­

27.2.2020 14:48

Kaiken kokeneen keihäsvalmentajan Kari Ihalaisen, 65, äänestä paistoi järkytys, kun Ilta-Sanomat tavoitti hänet torstaina läheltä Buenos Airesia, Argentiinan olympiakomitean harjoituskeskuksesta. Ihalaiselle oli vajaa kaksi tuntia aiemmin kerrottu, että hänen valmentamansa Braian Toledo, 26, oli kuollut moottoripyöräonnettomuudessa.

Argentiinalainen Radio Mitre julkaisi torstaina kuvia turmapaikalta.

Toledo ajoi liian kovalla vauhdilla merkitsemättömään hidastetöyssyyn, menetti kohtalokkaasti 500-kuutioisen pyöränsä hallinnan ja törmäsi puuhun. Toledo menehtyi ambulanssissa matkalla sairaalaan.

– Onnettomuus tapahtui keskiviikkona illalla. Tänään aamulla valmistelin Braianille kello 9 (Suomen aikaa kello 14) alkavaa harjoitusta, kun joukkueen apuvalmentaja tuli kertomaan, mitä oli tapahtunut. Sanattomaksi veti, järkyttynyt Ihalainen kommentoi.

Braian Toledo sijoittui Rion olympiafinaalissa 2016 kymmenenneksi.­

Parhaimmillaan 83,32 heittänyt, nuorten MM-hopeaa tulevan olympiavoittajan Keshorn Walcottin perässä 2012 saavuttanut Toledo oli innokas moottoripyöräilijä.

Säästi aikaa

– Hän kävi treenaamassa noin tunnin matkan päästä ja kertoi, että säästi moottoripyörän ansiosta runsaasti aikaa. Ruuhkat ovat täällä kamalat. Häntä kyllä myös varoitettiin moottoripyöräilyn vaaroista.

Ihalainen piti Rion olympiafinaalin 2016 ja Pekingin MM-finaalin 2015 heittänyttä Toledoa erittäin sympaattisena ihmisenä ja urheilijana ja tutustui myös tämän perheeseen. Toledo puhui hyvää englantia.

– Myöhemmin tänään (torstaina) onkin edessä erittäin raskas velvollisuus, kun menen tapaamaan Braianin äitiä ja siskoa.

Ihalaisen haastattelu keskeytyi tämän tästä, kun Toledon urheilijaystävät halusivat puhua suomalaisen kanssa päivän suru-uutisesta.

– Puhun kanssasi harjoituskeskuksen lippusalkorivistön alla. Liput ovat puolisalossa.

Ihalaisen työt Argentiinassa päättyivät erittäin traagisissa merkeissä.

– Braian oli ainoa henkilökohtainen valmennettavani. Palaan muutaman päivän sisällä Suomeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?