Daniel Ståhl heitti hurjan tuloksen harjoituksissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

No nyt rävähti hurja väite Ruotsista: 145-kiloinen yleisurheilujätti paiskasi harjoituksissa yli ME-tuloksen!

Daniel Ståhl voitti kiekonheiton MM-kultaa viime syksynä Dohassa.

Daniel Ståhl voitti kiekonheiton MM-kultaa viime syksynä Dohassa.

Julkaistu: 13.2. 13:07

Kiekonheiton maailmanmestarin Daniel Ståhlin valmentaja Vesteinn Hafsteinsson kertoi Aftonbladetille suojattinsa hurjista harjoitustuloksista.

Vesteinn Hafsteinsson sanoi lehdelle, että Ruotsin parhaaksi miesurheilijaksi hiljattain valittu kiekonheittäjä Daniel Ståhl on harjoitellut hyvin sekä syksyllä että talvella. Kehityksen näkee treenituloksista.

Islantilaisen Hafsteinssonin mukaan Ståhl paiskoi hirmuisia kaaria hiljattain Växjön hallissa.

– Hän heittää vielä vähän epätasapainoisesti, kuten hänellä on tapana tehdä tähän aikaan vuodesta, mutta hän heittää pitkälle. Limppu lensi lähes 70 metriin viime treeneissä, Hafsteinsson sanoi.

Aftonbladet räknäsi, että kaaren täytyi olla Gerd Kanterin nimissä olevaa halli-ME:tä pidempi. Virolainen Kanter paiskasi maailmanennätyksensä 69,51 juuri Växjössä vuonna 2009.

Kiekonheitto on tosin laji, jossa hallissa kilpaillaan äärimmäisen harvoin. Ståhlin oma virallinen halliennätys on hänen Tampereella vuonna 2017 heittämänsä 66,90.

Kaksimetrinen ja 145-kiloinen Daniel Ståhl tavoittelee ensi kesänä olympiakultaa.

Kaksimetrinen ja 145-kiloinen Daniel Ståhl tavoittelee ensi kesänä olympiakultaa.

Ståhl, 27, hyrisi tyytyväisyyttä Aftonbladetille antamissaan kommenteissa.

– Kaikki sujuu hyvin, kaikki on sujunut viime talvea paremmin ja olen heittänyt hyviä tuloksia.

Ståhl sanoi saaneensa lisää innoitusta maanmiehensä Armand Duplantisin tuoreesta maailmanennätyksestä. Lempinimellä Mondo tunnettu seiväshyppääjä ponkaisi viime lauantaina Puolassa 617.

– Haluan itsekin tehdä maailmanennätyksen. Oli aivan mahtavaa nähdä Duplantisin onnistuvan siinä.

Kiekonheiton maailmanennätys 74,08 on DDR:n Jürgen Schultin nimissä. Traktor Schwerin -seuran urheilija paiskasi tuloksensa vuonna 1986. Ståhlin oma ennätys 71,86 on peräisin viime kesältä.

Hurjia punttivideoita

Daniel Ståhl on talvella harjoitellut Etelä-Afrikan lämmössä. Huippuyleisurheilijoiden suosimassa Potchefstroomissa majaillut kiekkojätti latasi Instagramiin tammikuussa vakuuttavia videoita, joiden perusteella hän teki ennätyksiään niin maastavedossa kuin kyykyssäkin.

Maastavedosta Ståhl kertoi nostaneensa viiden toiston sarjan 350 kilolla. Hän sanoi kyykänneensä kolmen toiston sarjan 300 kilolla.

Daniel Ståhlin äiti Taina on omaa sukua Laakso ja kotoisin Turusta. Daniel vierailee usein Suomessa isoäitinsä Leila Laakson luona ja puhuu sujuvaa suomea.

Tuoreimmat osastosta