SE:n sivuaminen oli Nooralotta Nezirille henkinen voitto – ”Sain kantin pitämään hyvin” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

SE:n sivuaminen oli Nooralotta Nezirille henkinen voitto – ”Sain kantin pitämään hyvin”

Nooralotta Neziri viiletti Puolassa 60 metrin aidat aikaan 7,96.

Reetta Hurske (vas.) ja Nooralotta Neziri onnistuivat erinomaisesti lauantaina Puolassa.­

8.2.2020 22:14

Nooralotta Neziri sivusi 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä 7,96 Puolan Torunissa hallikilpailuissa. Neziri oli tuloksellaan kisan neljäs. Voiton nappasi Valko-Venäjän Alina Talai ajalla 7,87.

– Osasin luottaa siihen, että aika paranee alkuerän jälkeen. Alkuerässä pistoolin ääni oli yksi pihaus. Kun Düsseldorfissa lähtöni oli aivan surkea, jännitin lähtöä nyt tosin paljon, Neziri kommentoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Alkueräjuoksussaan Neziri oli toinen ajalla 8,08 ja pääsi suoraan finaaliin. Finaalissa Nezirin mielestä onnistui erityisesti lähtö.

– Finaalissa olin kahden kovan lähtijän välissä. Ajattelin, ettei nyt ole mitään hävittävää ja toisen heistä voitinkin, Neziri viittasi Talaihin ja kahdeksanneksi jääneeseen Isabelle Pederseniin.

Nezirille SE:n sivuaminen oli henkinen voitto.

– Sain henkisen kantin pitämään hyvin, vaikka kroppa ei ollut mitenkään täydellinen, koska olen ollut jo aika pitkään reissussa, Neziri sanoi.

Hurske vain kolme sadasosaa Neziriä hitaampi

Reetta Hurske oli samassa kisassa kuudes kauden parhaallaan 7,99. Tulos vie Hurskeen talven Euroopan tilastossa neljänneksi, Neziri on pykälää paremmalla sijalla.

– Finaali oli juoksuna ihan ok tuon alkuerän jälkeen. Finaalista jäi silti huonompi maku juoksuna kuin alkuerästä. Nyt tuntui pitkästä aikaa, että pysyin aktiivisena viisi aitaa, mutta loppu sakkaa. Ei vaan saa ehjää juoksua, Hurske sanoi tiedotteessa.

Hurske oli alkuerässään kolmas ajalla 8,10 ja meni jatkoon aikavertailusta.

– Finaalissa aika oli jo hyvä, mutta parempaan on tarkoitus pystyä, Hurske kertoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?