ME:tä hätyytellyt Armand Duplantis: ”Tuntuu lähes siltä, että ihmiset ovat pettyneitä, jos hyppään 601” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

ME:tä hätyytellyt Armand Duplantis: ”Tuntuu lähes siltä, että ihmiset ovat pettyneitä, jos hyppään 601”

Armand Duplantisin seuraava ME-yritys saatetaan nähdä lauantaina Puolassa.

Armand Duplantis hätyytteli ranskalaisen Renaud Lavillenien ME-tulosta 616 tiistaina Düsseldorfissa.­

7.2.2020 11:56

Nuorten maailmanennätysmies Armand Duplantis kilpailee hallikaudella uudenlaisissa paineissa. Seiväshypyn Euroopan mestari aloitti kilpailukautensa kuuden metrin ylityksellä ja erinomaisella yrityksellä maailmanennätyskorkeudesta 617. Nyt yleisö tulee kisoihin ja odottaa 20-vuotiaalta ruotsalaisnuorukaiselta ME-tulosta.

Duplantiksen seuraava ME-yritys nähdään ehkä jo lauantaina Puolan Torunissa järjestettävissä hallikisoissa.

– Kaikki puhuvat täällä maailmanennätyksestä. Tuntuu lähes siltä, että ihmiset ovat pettyneitä, jos hyppään 601, Duplantis kertoi Aftonbladetin puhelinhaastattelussa.

Duplantis hätyytteli ranskalaisen Renaud Lavillenien ME-tulosta 616 tiistaina Düsseldorfissa. Duplantis oli aluksi nostamassa riman korkeuteen 607, kun joku yleisöstä huusi lukemat 617.

– Yleisö halusi minun kokeilevan sitä, ja se alkoi samalla tuntua hyvältä ajatuksesta myös minusta, Duplantis kertoi.

Duplantis kuvasi tunnetta ikimuistoiseksi, kun hän pyysi riman ME-korkeuteen. Vähitellen hänestä alkoi tuntua, että saattaisi jopa kyetä maailmanennätykseen.

Toisella yrityksellään Duplantis pudotti riman huolimattomuuttaan kädellään, kun oli jo tulossa rimalta alaspäin.

– Se ei ollut todellakaan mikään täydellinen hyppy, joten olin yllättynyt, miten lähellä ylitystä olin. Ehkä juuri sen takia löin käden rimaan tullessani alas, Duplantis jatkoi.

Torunissa Duplantis aikoo varmistaa ensin voiton ja miettii sen jälkeen mahdollista ennätysyritystä. Siihen saattaa hyvinkin tulla tilaisuus, sillä pahimmat vastustajat Yhdysvaltain Sam Kendricks ja Puolan Piotr Lisek eivät kilpaile Torunissa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?