David Söderberg, 40, lopettaa uransa – ”Totesin, että nyt on mies siinä iässä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

David Söderberg, 40, lopettaa uransa – ”Totesin, että nyt on mies siinä iässä”

Moukarinheittäjä David Söderberg lopettaa uransa. Kuva on vuoden 2016 Ruotsi-ottelusta.

Moukarinheittäjä David Söderberg lopettaa uransa. Kuva on vuoden 2016 Ruotsi-ottelusta.

Julkaistu: 16.1. 11:45

Moukarinheittäjä David Söderbergin pitkä ura on ohi.

Moukarinheittäjä David Söderbergin pitkä ura on päättynyt. Asiasta kerrottiin Suomen Urheiluliiton nettisivuilla.

Söderberg, 40, ei kilpaillut lainkaan viime kesänä. Hän olisi halunnut kilpailla syksyllä Dohan MM-kisoissa, mutta selkävaiva esti sen.

– Halua jatkaa uraa olisi ollut, mutta kun huomaa, että suurin osa treenistä on kuntoutusta, se syö motivaatiota. Pari treeniä pystyy tekemään ja sitten jossakin paukahtaa, Söderberg kertoo yleisurheilu.fi-sivustolla.

– Joulukuussa kokeilin vielä treenata lämmössä Kanarian saarilla, mutta totesin, että nyt on mies siinä iässä, että on aika antaa tilaa nuorille.

Söderberg ylsi urallaan arvokisojen pistesijoille eli kahdeksan parhaan joukossa kahdesti EM-kilpailuissa ja kerran MM-ja olympiakisoissa.

Kalevan kisoista hän keräsi 15 SM-mitalia.

– Yksittäisistä kilpailuista olympialaiset ja Pekingin MM-kisat, jossa sain vaikean kauden jälkeen heitettyä kauden parhaan tuloksen, ovat päällimmäisenä mielessä, Söderberg sanoo.

Söderberg on työskennellyt viiden vuoden ajan fysiikkavalmentajana kotipaikkansa Vöyrin urheilukiossa. Valmentaminen kiinnostaa häntä myös jatkossa.

Söderbergin ennätys on 78,83. Sillä hän sijoittuu Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Edellä ovat ainoastaan SE-mies Olli-Pekka Karjalainen (83,30) ja olympiavoittaja Juha Tiainen (81,52).

Tuoreimmat osastosta