Yle: Auton yliajamaksi joutunut kävelijä Tiia Kuikka sai keskivaikean aivovamman - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yle: Auton yliajamaksi joutunut SE-nainen Tiia Kuikka, 24, sai keskivaikean aivovamman

Tiia Kuikka käveli Berliinin EM-kisoissa kesällä 2018.

Tiia Kuikka käveli Berliinin EM-kisoissa kesällä 2018.

Julkaistu: 28.11. 20:57

Suomen arvokilpailuissa edustanut kävelijä Tiia Kuikka sai vakavia vammoja jäätyään auton alle, mutta toipuu hyvää vauhtia.

50 kilometrin kävelyn SE-nainen Tiia Kuikka täyttää lauantaina 25 vuotta. Läheltä piti, että syntymäpäivä olisi jäänyt näkemättä. Kuikka oli 26. lokakuuta treenilenkillä tutussa ympäristössä Savonlinnassa, kun hän jäi auton alle suojatiellä.

Kuikka kuvailee tapahtumaa Yle urheilun tuoreessa haastattelussa. Hän kertoi, että hänellä on vain pieni muistijälki kohtalokkaasta törmäyksestä.

Kuikka loukkaantui onnettomuudessa vakavasti. Hän oli sairaalassa hoidettavana lähes kuukauden. Ylen mukaan Kuikka sai keskivaikean aivovamman.

– Pääkalloon tuli kaksi murtumaa. Ne aiheuttivat aivoverenvuodot parille eri alueelle ja aivoruhjeita. Niiden vuoksi pääkalloa jouduttiin leikkaamaan auki. Siitä johtuen on ollut toimintakykyvirheitä, alussa muistinmenetystä ja puhekyvyn menetystä, Kuikka sanoi haastattelussa.

Kuikka kertoi Ylellä iloisia uutisia toipumisen osalta.

– Toipuminen on ollut lääkärien mukaan yllättävän nopeaa. Alunperin heidän arvionsa oli 2–3 kuukauden kuntoutumisaika siihen, että palaudun edes suunnilleen normaalitoimintakykyiseksi. Nyt olin vain vajaan kuukauden sairaalassa. On ihmeellistä, että opin puhumaan jo pari viikkoa sitten.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Kuikka on naisten 50 kilometrin kävelyn Suomen ennätyksen 4.29.25 haltija.

Hän sijoittui Berliinin EM-kisoissa 13:nneksi samalla matkalla.

Kuikka oli mukana Suomen joukkueessa Dohan MM-kisoissa tänä syksynä. Hän ei voinut kilpailla siellä sairastumisen vuoksi.

Tiia Kuikka kuvattuna maaliskuussa 2019.

Tiia Kuikka kuvattuna maaliskuussa 2019.