Käryt vain jatkuvat! Nyt narahti dopingista 820 hypännyt venäläinen pituushyppääjä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Käryt vain jatkuvat! Nyt narahti dopingista 820 hypännyt venäläinen pituushyppääjä

Aleksandr Petrov sai neljän vuoden kilpailukiellon.

Aleksandr Petrov vauhdissa viime heinäkuun Venäjän mestaruuskisoissa, jotka hyvin todennäköisesti jäivät Petrovin uran viimeisiksi kilpailuhypyiksi.­

10.11.2019 15:47

Venäjä yrittää kovasti päästä takaisin salonkikelpoiseksi kansainväliseen yleisurheiluun. Seuraavan kerran Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n työryhmän on määrä keskustella Venäjän yleisurheiluliiton toimintaoikeuksien palauttamisesta 21.–23. marraskuuta Monacossa.

Venäläisten yleisurheilijoiden jatkuvat dopingkäryt tekevät kuitenkin pahasti hallaa tavoitteelle.

Loppuviikosta saatiin jälleen yksi synkkä uutinen lisää, kun Venäjän yleisurheiluliitto mätkäisi maan antidopingtoimiston Rusadan kehotuksesta pituushyppääjä Aleksandr Petroville neljän vuoden kilpailukiellon.

Petrov antoi käryyn johtaneen dopingtestin Znamenskin veljesten muistokisoissa Zhukovskissa 6. heinäkuuta. Petrovin testinäytteestä löydettiin anabolisiin steroideihin kuuluvaa oksandrolonia.

Petrov vapautuu kilpailukiellosta heinäkuussa 2023. Koska Petrov on nyt jo 33-vuotias, hänen kilpailu-uransa on mitä todennäköisimmin ohi. Paluuseen 37-vuotiaana on vaikea enää uskoa.

Petrov oli parhaimmillaan kansainvälisen tason hyppääjä. Hänen ennätyksensä on heinäkuussa 2011 Moskovassa hypätty 820. Hän oli kolme kertaa mukana aikuisten arvokisoissa: olympiakisoissa Lontoossa 2012 ja EM-kisoissa Helsingissä 2012 ja Zürichissä 2014. Kaikilla kolmella kerralla Petrovin tie tyssäsi karsintaan.

Viime vuodet Petrovin käyrä osoitti jo alaspäin. Hän rikkoi kahdeksan metrin rajan viimeisen kerran elokuussa 2015.

Viime kesänä Petrovin pisin hyppy kantoi 770, joka sekin tulee nyt käryn myötä mitätöidyksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?