Tuntematon nainen yllätti Oskari Mörön täysin – aiturin rahahuolet helpottivat: ”Tällainen ei ole tavallista”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Oskari Mörö on jopa häkeltynyt saamastaan yllättävästä lahjoituksesta.
400 metrin aitajuoksija Oskari Mörö kirjoitti sunnuntaina Facebook-tililleen koskettavan ja syvää kiitollisuutta huokuvan kirjoituksen.

Kiitollisuuden syy on se, että hän on täysin yllättäen saanut kaksi kertaa yksityiseltä lahjoittajalta 2 000 euron avustuksen.

Muutama vuos sitten eräs urheilua tiiviisti seuraava naishenkilö otti manageriin yhteyttä ja halus jeesata allekirjoittaneen urheilu-uraa. Lahjoitti silloin 2000e, joka yksilöurheilun edustajalle on iso summa leirejä/asumista/ravintoa/varusteita ja ylipäätään ammattimaisempaa toimintaa mietittäessä. Yksilöurheilijoilla tuen tarve muutenkin eri luokkaa kun joukkueurheilussa; ei olla seuralla töissä ja kääritä kk-palkkaa samalla tavalla kun joukkueurheilun starbat”, Mörö kirjoitti.

”Syksyn aikana samainen henkilö lähestyi toistamiseen ja halusi tukea toisella samanmoiselle summalla. Aika siistiä huomata et ihmisillä on intoa auttaa ja kulkea mukana urheilijan arkea. Henkkoht haluan tässä avoimesti kiittää Minna Nyströmiä hienosta eleestä ja avusta!”, Mörö jatkoi.

Lahjoitukset ovat sujuneet täysin laillisesti, sillä samalta lahjoittajalta saa verovapaasti ottaa vastaan kolmen vuoden aikana 4 999 euroa.


Mörö kertoo, että lahjoitukset tulivat ”ihan puskista”.

– En ole lahjoittajaa koskaan tavannut, joten se on ollut todella pyyteetöntä apua. Hän oli ottanut yhteyttä managerin kautta ja kysynyt, miten auttaminen on mahdollista, Mörö sanoi Ilta-Sanomille maanantaina.

Lahjoitussumman suuruus peilautuu Mörön viime vuoden ansiotuloihin. Eilen julkistetuissa verotiedoissa Mörön ansiotulot vuonna 2018 olivat 1 001 euroa.

– Lahjoituksista on todellakin ollut iso apu. Meillä on vähän eri homma kuin joukkuelajien urheilijoilla. Apurahoilla kun voi kattaa vain urheilukustannuksia, Mörö kuvaa.

Sittemmin Mörö on vaihtanut muutaman sähköpostin lahjoittajan kanssa.

– On käynyt ilmi, että hänen isänsä on ollut kova seiväshyppääjä, ja sen takia yleisurheilu on ollut aina lähellä ja hän tykkää seurata lajia, Mörö kertoo.

Miksi juuri Mörö?

Mörö sanoo, ettei hänellä ole aavistustakaan, miksi juuri hän on päätynyt lahjoitusten kohteeksi.

– Ehkä hän näkee minussa potentiaalia ja uskoo kehittymiseeni ja menestykseeni. Tai ehkä hän näkee persoonallisuudessani karismaa, Mörö arvaili.

– Olen tietenkin hyvin kiitollinen, sillä tällainen ei ole urheilupiireissä tavallista.

Samalla Mörö toivoo, että lahjoittajan esimerkki voisi toimia inspiraationa muillekin, jotka tuntevat paloa tiettyä lajia tai urheilijaa kohtaan.

– Kun tällainen on mahdollista, niin toivottavasti muutkin urheilijat voisivat tällaisista lahjoituksista hyötyä, Mörö sanoi.

”Kaikilla on siis mahdollisuus jeesata tuttua tai tutun tuttua ja mieluisaa lajia ja urheilijaa. Esim 500€ on kova tuki monelle. Vaikka näin joulun alla hyvä hetki yllättää urheilijat ja laittaa pientä bonusta sukan varteen”, Mörö kirjoitti Facebook-tilillään.

Juttua muokattu kello 21:38. Poistettu kohta, jossa kerrottiin lahjoittajan isän seiväshyppysaavutuksista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt