HS: Arto Bryggaren ja Heike Drechslerin rakkaus roihahti jo Roomassa 1987 - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

HS: Heike Drechsler oli naimisissa, kun Arto Bryggare teki vaikutuksen kylmäpusseilla – rakkaustarina alkoi jo vuonna 1987

Arto Bryggare ja Heike Drechsler-Bryggare ovat nyt onnellisesti naimisissa. Rakkaustarina on ollut pitkä.

Julkaistu: 2.11.2019 12:50

Urheilulegendat kertovat Kuukausiliitteelle romanssistaan, joka alkoi jo Rooman MM-kisoista vuonna 1987.

Aitajuoksun olympiamitalistin Arto Bryggaren, 61, ja pituushypyn kaksinkertaisen olympiavoittajan Heike Drechsler-Bryggaren, 54, avioliitto rekisteröitiin Helsingissä tammikuun viimeisenä päivänä. Kirkkohäät juhlittiin jo vuosi sitten Berliinissä.

Onnellisen avioparin matka tähän pisteeseen on ollut pitkä. Pariskunta kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä, että romanssin alkujuuret juontavat juurensa aina vuoteen 1987 saakka, jolloin yleisurheilun MM-kisat kilpailtiin Roomassa.

Bryggare teki silloin vaikutuksen Drechsleriin huomaavaisella eleellään. Suomalaistähti oli huomannut, että Drechslerillä oli ongelmia jalkansa kanssa ja riensi paikalle kylmäpussien kera.

Myöhemmin kisojen banketissa pari hakeutui toistensa seuraan, vaikka DDR:n urheilijoiden ei oikeastaan ollut soveliasta seurustella lännen urheilijoiden kanssa. Ja sitä paitsi Drechsler oli naimisissa.

Pariskunta kuvattuna Berliinin EM-kisoissa vuonna 2018.

Esteistä huolimatta parin välillä kipinöi ja he päätyivät Bryggaren mukaan ”vähän pussailemaan”. Sen pidemmälle suhde ei edennyt vuosikausiin, vaikka Drechsler-Bryggare myöntää, että hänellä oli tunteita Artoa kohtaan.

Suhde lämpesi vuonna 2015

Vuonna 2015 molemmat olivat eronneet, Bryggare vaimostaan ja Drechsler uudesta miehestään. Lopulta Bryggare kosi Drechsleriä vuonna 2017.

Nykyään pariskunnalla on kodit sekä Helsingissä että Berliinissä.

Drechsler-Bryggarella on aikuinen poika ex-aviomiehensä kanssa. Bryggarella on kolme lasta entisen puolisonsa Lotta Bryggaren kanssa.

Drechsler-Bryggare antoi vuonna 2017 haastattelun saksalaiselle Super-illu -lehdelle, jossa hän puhui rakkaudesta Bryggareen.

– Uskon tosiaan siihen, että voin elää vanhaksi Arton rinnalla, hän sanoi.

Tukensa antoi tuolloin myös Drechslerin Tony-poika.

– Arto on sympaattinen tyyppi, jonka läsnäolo tekee hyvää äidilleni ja saa hänet onnelliseksi. Se on tärkeintä.

Heike Drechsler voitti kultaa Helsingin EM-kilpailuissa vuonna 1994.

Drechsler-Bryggare murtautui kansainväliselle huipulle Itä-Saksan edustajana. Hän voitti pituushypyn maailmanmestaruuden Helsingissä 1983 vain 18-vuotiaana. Toinen MM-kulta tuli yhdistyneen Saksan edustajana Stuttgartissa 1993.

Soulin olympialaisissa 1988 Drechsler-Bryggare keräsi DDR:n paidassa kolme mitalia: hopeaa pituushypyssä ja pronssia sekä 100 metrillä että 200 metrillä. Olympiavoitot tulivat yhdistyneen Saksan väreissä Barcelonassa 1992 ja Sydneyssä 2000.

Arto Bryggare voitti olympiapronssia Los Angelesissa vuonna 1984. Vuotta aiemmin Helsingin MM-kisoissa hän voitti hopeaa.

Molemmat urheilulegendat ovat toimineet kansanedustajina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?