Antti Ruuskasen MM-katastrofin syy selvisi – vaiettu leikkaus kaikessa hiljaisuudessa

Julkaistu: , Päivitetty:

Urheilu
Lokakuisen polvioperaation avulla yritetään pelastaa valmistautuminen olympiakisoihin. Ruuskanen neuvottelee myös seuranvaihdosta.
Syksyllä 2016 tehty olkapääleikkaus piti keihäänheittäjä Antti Ruuskasen, 35, sivussa kilpakentiltä peräti vuoden ja yhdeksän kuukautta. Nyt kolminkertaisen arvokisamitalistin terveysvaivat ovat saaneet dramaattisella tavalla jatkoa.

Moni suomalainen ihmetteli, miksi aiemmissa arvokisoissaan aina karsinnasta loppukilpailuun edennyt kylmähermoinen Ruuskanen jäi Dohan MM-karsinnassa peräti 28:nneksi, eikä keihäs lentänyt kuin 75,05.

Taustalla oli Ruuskasen leirin salassa pitämä polvivamma, joka on Ilta-Sanomien tietojen mukaan operoitu lokakuun aikana Kuopiossa. Ruuskasen tukijalan polvi alkoi ilmeisimmin oireilla pahasti Joensuun Motonet GP:ssä 24. heinäkuuta, eikä tilanne koko loppukauden aikana parantunut.

MM-kisojen viimeistelyleirillä Turkin Belekissä Ruuskanen ja valmentaja Jyrki Blom eivät pystyneet polviongelmien takia tekemään läheskään kaikkia MM-valmistautumisen kannalta olennaisia asioita.

Polvioperaatioilla on paha kaiku suomalaisessa keihäänheitossa, sillä kesäkuussa 2018 Turussa vammautunut Tero Pitkämäki ei enää eturistisideoperaationsa jälkeen päässyt sellaiseen iskuun, että olisi kokenut mielekkääksi yrittää huipentaa uraansa Tokion olympiakisoissa 2020.


Samoihin kisoihin on uransa päätöshuipennusta suunnitellut Ruuskanen, jonka tilanne on operaation jälkeen suhteellisesti parempi kuin Pitkämäen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan kyse ei olisi koko uraa uhkaavasta vammasta, vaan Ruuskanen pääsisi harjoittelemaan jo loppuvuoden aikana. Tällainen vaiva olisi mahdollisesti klassinen rustovamma, joka aiheuttaa polveen kipua ja turvotusta, mutta on yksinkertainen operoida. Ilta-Sanomat ei tavoittanut Ruuskasta tai hänen edustajiaan kommentoimaan asiaa.

Ruuskasen vasen polvi operoidaan mahdollisesti uudestaan vielä aktiiviuran jälkeen.

Kuluvan vuosikymmenen menestynein suomalainen yleisurheilija – EM-kulta 2014, -pronssi 2016, olympiahopea 2012, MM-kisojen 5. sija 2013 ja 2015 – on profiloitunut erittäin voimakkaasti kotipaikkansa Pielaveden ja sen urheiluseuran Pielaveden Sammon edustajaksi. Tällekin rintamalla on mahdollisesti tulossa muutoksia, sillä Ruuskanen on neuvotellut seurasiirrosta helsinkiläiseen Viipurin Urheilijoihin. Asian vahvisti Ilta-Sanomille torstaina Viipurin Urheilijoiden hallituslähde. Yleisurheilun siirtoaika päättyy marraskuun lopussa.

Yleisurheilun entinen suurseura yrittää uutta nousua valtakunnan huipulle. Myös Dohan MM-kisoista niukasti jäänyt pituushyppääjä–kolmiloikkaaja Kristian Pulli on neuvotellut siirrosta Viipurin Urheilijoihin. Ruuskasta ja Pullia yhdistää sama manageritoimisto.

Viipurin Urheilijoiden puheenjohtaja Ilkka Pekkala kiisti Ilta-Sanomille neuvottelukontaktin Ruuskaseen.

Klo 13.30: lisätty jutun loppuun tieto Viipurin Urheilijoiden puheenjohtajan kiistosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt