Annimari Korte kyseenalaisti Qatarissa työskennelleen kaverinsa ratkaisun – ”Ajattelin ennen, etten menisi urheilijana Dohaan” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte kyseenalaisti Qatarissa työskennelleen kaverinsa ratkaisun – ”Ajattelin ennen, etten menisi urheilijana Dohaan”

Dohan MM-kisat muistetaan paitsi huimasta tulostasostaan myös valtavasta kritiikkivyörystä.

Annimari Korte aitoi Dohan MM-kisojen välierissä ajan 12,97. Se ei riittänyt finaaliin.

25.10.2019 8:53

Mikä viisaus on siinä, että annetaan kisat tappavan kuumaan Dohan tyranniaan.

Ja että hyvillä mielin sä et ikinä voi Qatariin matkustaa.

Näin lauletaan urheiluaiheisen Villi kortti -televisioohjelman kappaleessa, joka tehtiin Qatarin pääkaupungissa Dohassa järjestettyjen yleisurheilun MM-kisojen kunniaksi.

Dohassa naisten pika-aitojen välieriin selvinnyt Annimari Korte, 31, sanoo kyseisen kappaleen kuvaavan täydellisesti mietteitään kuluneen kesän MM-kisaisännästä.

– Villin kortin kisabiisissä oli täysin ajatukseni Dohassa järjestetyistä kisoista. Ajattelin ennen, etten ikinä menisi missään nimessä urheilijana Dohaan, Korte kertoo IS:lle.

Syys-lokakuun taitteessa pidetyt Dohan MM-kisat muistetaan huiman tulostason lisäksi suuresta kritiikkivyörystä. Qatarin ihmisoikeustilanne, siirtotyöläisten kohtelu, rajut korruptiosyytökset ja järjetön helle puhuttivat läpi MM-tapahtuman.

Korte sanoo edellä mainittujen asioiden pyörineen mielessään monta vuotta.

– Minulla oli koripalloa pelaava kaveri Dohassa. Kyseenalaistin, minkä ihmeen takia hän pelaa koripalloa maassa, jossa ihmisoikeudet ovat tuolla mallilla. Tästä on muutama vuosi. Kaverini vastasi, että hänen on tienattava elantonsa eikä siinä voi ajatella muita tärkeitä asioita.

”Dohaan mentiin opettelemaan”

Panostus omaan urheilu-uraan ja tasapainoilu taloudellisesti haastavassa tilanteessa saivat Kortteen näkemään asioita toiselta kantilta. Pika-aituri on samoilla linjoilla Suomen Urheiluliiton puheenjohtajan Sami Itanin kanssa, joka korosti ennen MM-juhlaa, että kisapaikka on päätöksentekijöiden – eikä missään tapauksessa urheilijoiden – ongelma ja häpeä.

– Kun me urheilijat olemme tilanteessa, jossa olemme treenanneet tätä varten ja tienaamme tämän perusteella elantomme... Emme ole niin onnellisessa asemassa kuin jotkut joukkuelajiurheilijat, jotka voivat jäädä kisoista pois, mutta saada silti palkkaa seuralta. Meidän on pakko mennä kisoihin, vaikka olisimme näistä asioista mitä mieltä, Korte sanoo.

Urheilullisesti Korte pitää elämänsä ensimmäistä aikuisten MM-kisakokemusta hienona.

– Ajatukset Dohasta muuttuivat kauden mittaan. Aluksi kisat olivat iso tavoite, mutta kun juoksin heinäkuussa olympiarajan, MM-kisoista tuli tietynlainen välitavoite.

– Dohaan mentiin opettelemaan, miten pitää valmistautua ensi kesän Tokion olympialaisiin. En ole ikinä ollut noin suuressa tapahtumassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?