Pitkämäen puoliso Niina Kelo ylistää kumppaniaan: ”Tero on hyvä iskä”

Julkaistu:

yleisurheilu
Tero Pitkämäen uran päättymistä koskevaa tiedotustilaisuutta seuraamassa ollut puoliso Niina Kelo myöntää, että koko perheellä on kääntymässä elämässä uusi lehti.
Vaikka Tero-isä on pystynyt aktiivivuosinaan osallistumaan kiitettävästi lapsiperhearkeen, on keihäänheittouran loppuminen iso asia koko viisihenkiselle katraalle.

– Olo on haikea, ja edessä ovat uudet kuviot. Tätä on pitänyt varmasti itsekin vähän työstää, sillä vierellä kulkeneena päätös on meille kaikille hyvin tunteikas, omalla urheilijaurallaan 70 SM-mitalia napannut Niina Kelo kertoo.

Perheen lapsista 3-vuotias Jooa ja 5-vuotias Jimi ovat ahkerasti bongailleet isää televisiosta, mutta ensi kesästä alkaen myös jälkikasvu joutuu turvautumaan tallenteisiin.

– Saa nähdä, tuleeko kentälle mennessä kysymyksiä, miksei iskä enää heitäkään keihästä. Videoita uran varrelta on katsottu ahkerasti, joten kyllä heillä tietoa aiheesta löytyy, Kelo hymyilee.

Kelon mukaan Pitkämäki on ehtinyt nauttimaan isän roolista urheilu-uran rinnalla täysin siemauksin ja vastuuta ottaen.

– Hän on hyvä ”iskä”, joka jaksaa touhuta ja painia lasten kanssa. Tero on pystynyt olemaan hienosti mukana perheemme arjessa, ja tekemään lasten kanssaan samoja juttuja kuin minäkin, oli kyse sitten ruoanlaitosta, nukuttamisesta tai muusta hoitamisesta.

Täysipainoisen urheilu-uran lopettaneena Kelo tietää, että ammattimaisen kilpailemisen ja harjoittelun päättäminen jättää tyhjiön, joka pitää täyttää muilla asioilla. Puolisonsa tapauksessa hän ei ole kuitenkaan huolissaan tulevaisuudesta.

– Olen varma, että hän löytää itselleen kiinnostavia projekteja ja oman juttunsa. Ja perhe ympärillä pitää huolen siitä, ettei Tero tipahda tyhjän päälle.

Pitkämäen ja Kelon perheeseen kuuluu kahden pojan lisäksi myös heinäkuussa syntynyt tytär Jessi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt