Shokkipäätös! Tero Pitkämäki lopettaa loisteliaan uransa: ”Syitä voisi luetella useita” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Shokkipäätös! Tero Pitkämäki lopettaa loisteliaan uransa: ”Syitä voisi luetella useita”

Tero Pitkämäki kertoi lopettavansa uransa.

Tero Pitkämäki lopettaa loisteliaan uransa.

14.10.2019 14:35

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki lopettaa uransa. Pitkämäki, 36, ilmoitti päätöksestään tiedotustilaisuudessa Kuortaneella tänään.

Pitkämäki voitti maailmanmestaruuden vuonna 2007. Olympiapronssia hän saavutti 2008. Lisäksi hänellä on hopea- ja pronssimitaleja MM- ja EM-kisoista.

Pitkämäki ei kilpaillut kuluvalla kaudella lainkaan.

Pitkämäen murheena on ollut kesäkuussa 2018 Turun Paavo Nurmi Gamesissa hajonnut vasemman jalan eli heiton tukijalan polvi. Polven leikkauksen kerrottiin onnistuneen, mutta jalan voima, hermotus ja iskutuksen sieto eivät palautuneet viime kesäksi Pitkämäen toivomalle tasolle.

Pitkämäki kertoi tiedotustilaisuudessa, ettei hän usko enää pystyvänsä nousemaan haluamalleen tasolle. Pitkämäki painotti, että nopeat ja vahvat jalat ovat olleet hänen vahvin osa-alueensa heittäjänä.

– Syitä lopettamiseen voisi luetella useita, mutta kokonaisuus ratkaisi. Pelkät ensi vuoden olympialaiset eivät motivoineet minua enää jatkamaan, sillä olen aina halunnut tehdä myös huipputuloksia, Pitkämäki sanoi.

– Päätös lopettamisesta alkoi kypsyä jo kevättalvella. Halusin kuitenkin vielä syksyllä parin kuukauden miettimistauon, hän jatkoi.

Pitkämäki kuvaili tunteitaan haikeiksi. Hän kiitti perhettään ja yhteistyökumppaneitaan.

Pitkämäki ei sulje pois vaihtoehtoa ryhtyä valmentajaksi. Pitkämäki tosin sanoi, ettei hänellä ole varsinaisesti kiirettä löytää uutta tekemistä heittouran jälkeen. Hän kertoi viettävänsä tulevaisuudessa entistä enemmän aikaa perheensä kanssa.

Pitkämäellä on puolisonsa Niina Kelon kanssa kaksi poikaa ja yksi tytär.

Täydennetty kello 14.43 Pitkämäen kommentteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?