Mo Farah suivaantui Alberto Salazarista kyselleisiin toimittajiin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Mo Farah suivaantui Alberto Salazarista kyselleisiin toimittajiin – raju ripitys medialle: ”Tunnen itseni petetyksi”

Mo Farah tuohtui, kun toimittajat kyselivät häneltä dopingrikkomuksista tuomitusta ex-valmentajasta Alberto Salazarista.

Mo Farah puhumassa Chicagon maratonin lehdistötilaisuudessa.­

13.10.2019 14:17

Kestävyysjuoksulegenda Mo Farah tapasi perjantaina mediaa ennen sunnuntaina juostavaa Chicagon maratonia. Muun muassa paikalla olleet BBC ja The Guardian ovat raportoineet, että Farah vastaili kiihtyneenä toimittajien kysymyksiin, jotka koskivat hänen entistä valmentajaansa, lokakuun alussa neljän vuoden toimintakieltoon dopingrikkomuksista tuomittua Alberto Salazaria.

Salazar toimi Farahin valmentajana vuosina 2011–2017.

– En ole tehnyt mitään väärää. Olen todennäköisesti yksi maailman testatuimmista urheilijoista. Minua testataan jatkuvasti ja minut saa ilolla testata milloin vaan, missä vaan, Farah, 36, puhisi, kun toimittajat ottivat puheeksi Salazarin.

BBC:n mukaan Farah syytti mediaa ajojahdista häntä kohtaan.

– Rehellisesti, tunnen itseni petetyksi teidän (median) toimesta. Minua kohtaan ei ole mitään väitteitä (dopingin käytöstä), kestävyysjuoksun nelinkertainen olympiavoittaja sanoi.

Alberto Salazar halaa silloisia valmennettaviaan, Mo Farahia ja yhdysvaltalaisjuoksija Galen Ruppia vuoden 2011 Daegun MM-kisoissa.­

Salazar, 61, jäi kiinni Yhdysvaltain antidopingtoimiston Usadan tutkimuksessa, joka kesti neljä vuotta. Hänen on katsottu syyllistyneen testosteronin salakuljettamiseen, kielletyn lääkeaineen antamiseen urheilijoille ja dopingkontrollijärjestelmän suhmurointiin.

– Usadalta on kestänyt neljä vuotta päästä tähän tilanteeseen. Ensimmäinen kerta kun minä kuulin tästä oli silloin, kun te raportoitte asiasta, juoksija sanoi toimittajille.

Farah lähti Salazarin valmennuksesta lokakuussa 2017. Hän ilmoitti tuolloin, ettei jättänyt Salazaria doping-epäilyjen vuoksi. Dopingsyytteet nostettiin maaliskuussa 2017.

Perjantaina Farah kertoi lentäneensä tapaamaan Salazaria vuonna 2015, kun valmentajaa kohtaan oli esitetty ensimmäisiä syytöksiä.

– Hän vakuutti minulle tuolloin, että ne ovat vain väitteitä, eivätkä pidä paikkaansa. Hän lupasi minulle niin, Farah sanoi.

Farahilta tiedusteltiin, pelkääkö hän omien saavutustensa tahraantuvan Salazar-kytköksen vuoksi.

– En lainkaan. Te vain haluatte kääntää asian niin. Minä uskon siihen, mitä teen. Tässä ei ole kyse Mo Farahista, tässä on kyse Alberto Salazarista. Minä en ole Alberto, Farah vastasi.

Mo Farah ei katsonut hyvällä, kun toimittajat kyselivät häneltä Alberto Salazarista.­

Chicagon maraton juostaan sunnuntaina. Farah voitti kyseisen kilpailun viime vuonna.

Farah saavutti urallaan muun muassa neljä olympiakultaa (kaksi 5000 metrillä ja kaksi 10 000 metrillä) sekä kuusi maailmanmestaruutta. Hän jätti ratakisat vuoden 2017 Lontoon MM-kisojen jälkeen, ja kilpailee nykyään maratonilla ja muilla maantiematkoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?