Annimari Korte sai kritiikkiä MM-kisojen päätteeksi – Krista Pärmäkoski ihmetteli arvostelua: ”Se oli rehellistä puhetta”

Julkaistu:

yleisurheilu
Annimari Korte sai kritiikkiä MM-kisoissa antamastaan lausunnosta. Krista Pärmäkoski hämmästeli Kortteen saamaa arvostelua.
Nuorempana runsaasti myös yleisurheilua harrastanut Krista Pärmäkoski seurasi intohimoisesti viime sunnuntaina Dohassa päättyneitä MM-kisoja – ja laittoi merkille myös pika-aituri Annimari Kortteen lausuntojen synnyttämän kummastuksen ja kritiikin.

Korte totesi lauantaina MM-välieriin juostuaan, että kaikki kauden tavoitteet, ja ylikin, oli sillä hetkellä saavutettu, eikä finaalipaikka sunnuntain välierästä olisi realistinen tavoite.

Veikkolalainen sai tämän jälkeen runsaasti media- ja kansankritiikkiä, koska ei lähtenyt ainakaan julkisesti tavoittelemaan finaalipaikkaa verenmaku suussa. Korte juoksi sekä alku- että välierässä ajan 12,97, ja kokonaissijoitus oli 17:s.


Arvokisojen ja erilaisten tavoitteenasetteluiden veteraani Pärmäkoski, 28, myönsi hieman oudoksuneensa Kortteeseen kohdistunutta arvostelua.

– Hän on aikuinen nainen ja pystyy arvioimaan suorituskykyään. Jos finaalipaikka ei millään tasolla ole realistinen, en ymmärrä, miksei sellaista voisi sanoa ääneen. Se oli rehellistä ja realistista puhetta. Finaalipaikkahan olisi vaatinut jopa hänen SE-tasoonsa (12,72 elokuussa) aika reilun (0,07 sekuntia) parannuksen, Pärmäkoski totesi.

Pärmäkoski tietää olevansa täydessä kunnossaan useilla matkoilla mitalitason tai sen tuntuman urheilija eikä asiaa tarvitse yleensä erikseen edes kuuluttaa.

– Mutta ajatellaanpa, miten hölmöltä näyttäisi, jos alkaisin Tour de Skin loppunousun alla tai ennen Lysebotnin nousua uhoilla etukäteen, että pesen Therese Johaugin mennen tullen. Se olisi suunnilleen yhtä realistista puhetta kuin jos Annimari Korte olisi puhunut Dohassa finaalista. Ei häntä varmaan senkään jälkeen kehuttaisi. Eli urheilija on näissä aina vähän heikossa lähtökohdassa.


Tour de Skin loppunousu Alpe Cermis on hiihtoa seuraaville tuttu. Lysebotnin erittäin jyrkkään ylämäkeen edettävä 7,5 kilometrin rullanousu on lajin kovin ylämäkikilpailu sulan maan aikana.

Johaug on kummassakin aivan ylivoimainen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt