Palaako Magnus Kirt enää koskaan entiselle tasolleen? Magneettikuvat katsonut lääkäri: ”En voi antaa takuita”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Magnus Kirtin olkapäätä ei keskiviikkona saatujen tietojen perusteella tarvitse leikata. On kuitenkin hieman epävarmaa, pystyykö Kirt palaamaan enää entiselle tasolleen.
Magnus Kirtin leiristä kuuluu huojentavia uutisia, jos ajatellaan vain virolaisen keihässankarin toipumista heittokuntoon ensi kesän Tokion olympialaisiin.

Kirt kävi magneettikuvauksissa, joiden perusteella 29-vuotiaan heittäjän olkapäätä ei todennäköisesti tarvitse leikata.

Tämä parantaa virolaisen mahdollisuuksia kuntoutua loukkaantumisestaan olympialaisiin mennessä. Olympialaiset kisataan heinä-elokuussa.

– Olkapään vammat olivat odotettua pienempiä. Kirtillä on toivoa olympialaisten suhteen, keihäsmiehen lääkäri Madis Rahu sanoi virolaiselle Postimees-lehdelle.

Palaako Kirt enää tasolleen?

Kirt oli päättyneellä kaudella maailman kärkiheittäjä ja kenties suurin voittajasuosikki Dohan MM-kisoihin.

Vaikka Kirtin olkapää kuntoutuisi heittokuntoon ennen Tokion olympialaisia, suuri kysymys kuuluu, pystyykö virolaismies enää palaamaan tällä kaudella nähdylle huipputasolle.

Lääkäri Rahu antoi magneettikuvien perusteella oman arvionsa.

– Todennäköisyys on suuri, mutta en voi antaa takuita. Tiedän kaksi henkilöä, jotka ovat kuntoutuneet samanlaisesta vammasta entiselle tasolleen.

Lääkärin mukaan paljon on kiinni siitä, miten hyvin Kirt pystyy kuntoutusprosessin jälkeen luottamaan kätensä kestävyyteen. Hän ei saa pelätä heittäessä yhtään, että olkapää hyppää pois paikoiltaan.

Konsultointia asiantuntijoilta

Kirtiä hoitavat tahot aikovat lähettää kuvat vielä Yhdysvaltoihin ja Ranskaan tutkittaviksi. Sen jälkeen keihäsmiehelle luodaan lopullinen hoito- ja kuntoutumissuunnitelma. Konsultoinnin perusteella varmistuu sekin, tarvitseeko käsi lopulta leikkaushoitoa.

– Monet baseballin pelaajat ovat kärsineet samanlaisesta loukkaantumisesta. USA:ssa on asiantuntijoita, joilla on kokemusta tällaisten vammojen hoitamisesta.


Kirt loukkaantui MM-kisojen loppukilpailussa sunnuntaina. Ennen loukkaantumistaan hän ehti kiskaista MM-hopeaan oikeuttavan heiton.

Viron maajoukkueen lääkäri veti Kirtin kuopastaan irronneen olkapään paikoilleen Dohan stadionin uumenissa. Nyt hänen olkapäätään tutkitaan ja hoidetaan Virossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt