Suloiset kuvat: Aviopari saavutti MM-mitalit Dohassa – näin Shaunae Miller-Uibon ja Maicel Uibon rakkaustarina alkoi

Julkaistu:

MM-DOHA
Shaunae Miller-Uibo ja Maicel Uibo pokkasivat perheeseensä Dohasta kaksi MM-hopeaa.
Kun torstai oli jo kääntynyt perjantain puolelle, Dohan MM-kisojen näyttämöllä Khalifa-stadionilla kilpailtiin miesten kymmenottelun viimeinen laji, 1500 metrin juoksu. Virolaisottelija Maicel Uibo lähti viimeiseen lajiin kärkipaikalta, mutta joutui lopulta toteamaan nuoren saksalaisen Niklas Kaulin paremmakseen.

26-vuotias Uibo otteli joka tapauksessa omat ennätyspisteensä 8604 ja saavutti urakastaan hienosti MM-hopeaa.

Hetkeä aiemmin oman MM-hopeansa oli varmistanut bahamalaisjuoksija Shaunae Miller-Uibo, Maicel Uibon vaimo. Siinä missä aviomies voitti Dohassa uransa ensimmäisen merkittävän arvokisamitalin, 25-vuotiaalta Miller-Uibolta löytyy tuoreen 400 metrin hopeamitalin lisäksi palkintokaapista muun muassa Rion olympiakultaa ja aiemmat MM-hopea ja -pronssi.

– Kun tajusimme, että kilpailisimme samana iltana, tiesimme että on vaikeaa seurata toistemme kilpailuja, Miller-Uibo kommentoi Kansainvälisen yleisurheiluliiton verkkosivuilla pariskunnan kauden tärkeintä kisapäivää.

TV-kuvissa näkyi, kuinka omaan finaaliinsa valmistautuva juoksijatähti seurasi miehensä otteita kymmenottelussa puhelimensa välityksellä.

– Minun piti muistuttaa itseäni, että laittaisin puhelimen alas, hän sanoi.

Miller-Uibo oli 400 metrin suuri mestarisuosikki. Finaalissa loistojuoksu toi uuden ennätyksen 48,37, mutta vieläkin kovemmassa vedossa oli Bahrainin Salwa Eid Naser. Hän teki naisten 400 metrillä kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan noteerauksen 48,14.

Kulta karkasi, mutta huipputasoisen finaalin jälkeen kelpasi jäädä jännittämään aviomiehen mestaruuskamppailua.

– Oli hieno kokemus kannustaa häntä kentän reunalla, Miller-Uibo kertoi.

Kun Maicel Uibonkin taistelu oli tuonut MM-hopeaa, pariskunta lähti yhdessä kunniakierrokselle.


Rakkaustarina alkoi yliopistossa

Shaunae Millerin ja Maicel Uibon tiet kohtasivat vuonna 2012, kun molemmat opiskelivat ja urheilivat ensimmäistä vuottaan Georgian yliopistossa Yhdysvalloissa. Ystävyys syveni rakkaudeksi ja häitä juhlittiin näyttävin menoin 2017.

Yleisurheilu on luonnollisesti iso osa Georgian Clermontissa asuvan pariskunnan arkea.

– Me puhumme yleisurheilusta koko ajan ja yritämme puskea toisiamme parhaimpaamme, Miller-Uibo kertoi.
Kova kilpailuhenki yhdistää, mutta ainakaan toistaiseksi pariskunta ei ole ottanut toisistaan mittaa Miller-Uibon bravuurilajissa 400 metrillä.

– En ole koskaan juossut häntä vastaan 400 metrillä. Mutta jos joku laittaisi kuvani jonkun hänen kilpakumppaninsa selkään, hän todennäköisesti tekisi ison ennätysparannuksen, Miller-Uibo vitsaili.

Tilastoissa 400 metrin kamppailu olisi tietysti matkan erikoisnaisen heiniä. Shaunae Miller-Uibo nosti ennätyksensä Dohassa siis lukemiin 48,37, ja Maicel Uibon ennätys kyseisellä matkalla on 50,18. Dohan hopeaottelussa Uibo kiersi ratakierroksen aikaan 50,44.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt