Kuulan MM-finaalissa tajuton taso – mistä tällaiset työnnöt tulivat? ”Panee mietteliääksi” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kuulan MM-finaalissa tajuton taso – mistä tällaiset työnnöt tulivat? ”Panee mietteliääksi”

Dohassa nähtiin häkellyttävän kovatasoinen miesten kuulantyöntökilpailu.

6.10.2019 0:31

Suomalaisten tunnelmat olivat lauantain ”superpäivän” jälkeen hieman kaksijakoiset. Kaikki kolme aituria menivät komeasti välieriin rutiinisuorituksella. Sunnuntaina on edessä välierät, joissa täytynee juosta 12,7-alkuinen aika finaaliin selvitäkseen.

– Yllätys olisi, jos joku suomalainen loppukilpailussa nähdään, ISTV:n asiantuntija Lauri Hollo ennakoi Aavistuslähtö-studiossa.

Hollo kävi toimittaja Juha Kanervan kanssa läpi myös miesten keihäänheiton karsintaa ja finaalinäkymiä.

– Lassi pelasti lippukunnan ihan Lassie-tyyliin, Kanerva mietti 1970-luvun suositun tv-sarjan hengessä.

Etelätalo tarjosi draamaa

Hollo muistutti Lassi Etelätalon pitkästä vammahistoriasta ja nosti hattua kovalle kilpailijalle.

– Toisen kerran arvokisoissa ja toisen kerran finaaliin.

Etelätalo selvisi vuoden 2014 EM-kisoissa viimeisenä heittäjänä loppukilpailuun, ja samanlainen jännitysnäytelmä koettiin Dohassa.

Todellinen trilleri nähtiin myös kuulapaikalla, jossa kilpailun taso kohosi todella korkeaksi. Tämä vei Hollon ajatukset aikoihin, jolloin kaaret olivat samaa luokkaa, ja niiden taustalla oli lääketieteellistä osaamista.

– Muistamme Randy Barnesin ja yli 23 metrin työnnöt, mutta muistamme myös mitkä keinot olivat silloin käytössä. Ja nyt työnnetään melkein saman verran, mikä panee mietteliääksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?