Viimeiseksi jääneen Kristiina Mäkelän itku riipaisi syvältä – ”Mietin, saanko vielä uuden mahdollisuuden” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Viimeiseksi jääneen Kristiina Mäkelän itku riipaisi syvältä – ”Mietin, saanko vielä uuden mahdollisuuden”

Kolmiloikkaaja hurjassa tunnemyrskyssä loppukilpailun jälkeen.

Kristiina Mäkelä jäi loppukilpailussa 12:nneksi.­

5.10.2019 22:23

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä tiedetään urheilijaksi, joka esiintyy yleensä hillittynä ja hallittuna.

Viimeiseen eli 12. sijaan päättyneen MM-finaalin jälkeen urheilija taisteli tällä kertaa media-alueella itkua vastaan, eikä onnistunut.

Odotukset olivat 14,26 metrin karsintahypyn jälkeen uusissa SE-lukemissa ja sijoituksessa vähintään kahdeksan joukkoon, mutta vauhtijuoksun haasteet pilasivat kilpailun, jossa paras hyppy kantoi vain 13,99.

– En saanut juoksuani pysymään kasassa, ja silloin peli on pelattu jo ennen lankkua. Kaikki virheet tuli tehtyä. Uskoa oli loppuun saakka, ja vielä verryttelyssä tuntui kuin olisin palautunut karsinnasta.

– Kun annat jollekin asialle kaikkesi ja epäonnistut, niin se sattuu syvältä. Mietin, saanko vielä uuden mahdollisuuden lajissa, jossa saa vain kaksi mahdollisuutta vuodessa, Mäkelä, 26, sanoi kyyneltensä keskeltä.

– Kun peruskuntokaudella olet niin rikki fyysisesti, että tuntuu, ettei pysty hyppäämään edes kolmeatoista ja uskot vaan, että hyppy sieltä aukeaa.

Rion olympiakisoissa 2016 jo loppukilpailuun selviäminen oli Mäkelälle suuri voitto, mutta nyt tavoitteet olivat huomattavasti korkeammalla.

– En tiedä, miltä tämä tuntuu, kun aika on parantanut haavoja. Toivottavasti ei näin pahalta.

Mäkelä on valinnut vaikean urheilulajin, jossa urheilija epäonnistuu huomattavasti useammin kuin onnistuu. Kilpailla ei lajin äärimmäisen kuormittavan luonteen takia voi ylenmäärin.

Hän arveli uransa jatkuvan vielä viisi vuotta, mikä merkitsee kymmenkuntaa tilaisuutta onnistua arvokisoissa joko hallissa tai ulkona.

Suomen MM-joukkueessa Mäkelä oli Antti Ruuskasen ohella toinen urheilija, joka on selviytynyt karsinnasta loppukilpailuun sekä olympia-, MM- että EM-kisoissa. Kuutta kertaa hän ei vielä ole ulkoratojen loppukilpailuissa hypännyt. Tokion olympiaraja on vielä tekemättä, mutta sijoitus maailmanrankingissa (12:s) näyttää siltä, että olympiakisoihin selviäminen on lähinnä muodollisuus, jos terveyttä riittää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?