Annimari Korte ennakoi MM-välierää – ”Siinä on se vaara” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte ennakoi MM-välierää – ”Siinä on se vaara”

Kortteen kaikki tavoitteet täyttyivät lauantaina. Sunnuntaiksi täytyy löytää vielä lataus.

Annimari Korte Dohassa lauantaina.­

5.10.2019 19:53

Omaan, murheelliseen terveyshistoriaan peilaten kohtalaisen ehjä harjoituskausi. Uran ensimmäiset 13 sekunnin alitukset. Suomen ennätysaika 12,72. Paikka Dohan MM-kisoihin ja Tokion olympiarajakin jo kirkkaasti rikottuna. Edustuspaikka Euroopan ja USA:n välisessä maaottelussa.

Lauantaina paikka MM-kisojen 100 metrin aitajuoksun välieriin. Kahdella sanalla: unelmien kausi.

Annimari Korte oli niin helpottunut, että se paistoi kilometrin päähän, kun jatkopaikka irtosi erittäin kontrolloidulla juoksulla ja oman erän 3. sijalla, ajalla 12,97.

– Kaikki kauden tavoitteet on nyt saavutettu, ja jollakin tavalla kausi on nyt valmis. Sunnuntaina lähden vain nauttimaan. Finaalipaikka ei ole tavoite. Ensi vuodeksi tehdään uudet ja kovemmat tavoitteet.

Korte on selvästi ollut viime aikoina jopa ärtynyt siitä, että hänen niskaansa on ikään kuin hänen asettaminaan ladattu tavoitteita, joista realistinen urheilija ei itse ole puhunut. Kesän SE-aika synnytti niin hurjan buumin.

Urheilijan onnellisuus oli ansaittua, mutta ennenaikaisen oloista, kun edessä on ensimmäinen kerta MM-tason tapahtuman välierissä.

– Siinä on se vaara, että tämä suunnaton helpotus vaikeuttaa latauksen löytämistä sunnuntaiksi, alkuerien 18:nneksi nopein aitajuoksija totesi.

Korte iloitsi myös joukkueen panoksesta.

– Tällaisessa lajissa kolme suomalaista MM-kisojen välierissä, niin on se todella kova juttu.

Reetta Hurske juoksi omassa erässään neljänneksi ja suoraan jatkoon ajalla 12,96. Hänen kokonaissijoituksensa oli 16:s ja Nooralotta Nezirin (12,92) 15:s.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?