Antti Ruuskasen valmentajalta rajua ruoskintaa Ylellä ”perusmokan” takia – ”Katsotaan nyt onko minulla työpaikka vielä”

Julkaistu:

mm-doha
Antti Ruuskanen karsiutui Dohan MM-finaalista tuloksella 75,05. Ruuskasen valmentaja Jyrki Blom otti heikosta kisasta syyn niskoilleen.
Antti Ruuskanen jäi ensimmäistä kertaa urallaan arvokisakarsintaan, kun 35-vuotias jäi lauantaina Dohassa karsintaryhmänsä 14:nneksi heikolla tuloksella 75,05.

Ruuskasen valmentaja Jyrki Blom otti Ylen haastattelussa vastuun surkeasta päivästä suorasukaisesti omaan niskaansa.

– Kyllä se kaatui huonoon suunnitteluun viimeisen viikon osalta. Oltiin todella hyvässä kunnossa edeltävät viikot, mutta nyt löysättiin vähän liikaakin harjoittelua. Kuvittelin että tiistain ja keskiviikon kovat harjoitukset ja perjantain pieni aukaisu olisivat riittäneet, mutta jalat oli tänään pehmeet, Blom ruoti Ruuskasen epäonnistunutta valmistautumista.

– Jalat olivat tänään pehmeet ja se on selkeästi valmennuksellinen virhe. Antti heitti teknisesti tänään ihan ok, mutta kun tuesta ja vartalosta vuotaa vähän läpi niin ei tule painetta sinne välineeseen.

Tällä kaudella parhaimmillaan tuloksen 85,15 heittänyt Ruuskanen on viettänyt ison osan kaudesta loukkaantumisista toipuen, eikä ollut kilpaillut kahteen kuukauteen ennen lauantain karsintaa. Miehen kunnosta ei karsintaurakka Blomin mukaan kuitenkaan jäänyt kiinni.

– Kyllähän Antti oli hyvässä kunnossa, ja harmittaa aika suunnattomasti nyt, että tuli tehtyä tämmöinen perusmoka, että tullaan kuumaan ja harjoitellaan liian löysästi tai liian vähän. Ehkä se on jollain tavalla kokemattomuuden piikkiin laitettava, Blom pohdiskeli.

Ruuskasen tähtäin siirtyy nyt ensi kesään ja kohti Tokion olympialaisia.

– Eihän tämä jatkoon vaikuta toivottavasti mitenkään, katsotaan nyt onko minulla työpaikka vielä, alakuloinen Blom totesi.

Ruuskanen itse vakuutteli valmentajansa pysyvän matkassa myös ensi kaudelle.

– Kyllä hän tässä on, ensi vuosi on iso vuosi. Olympialaiset ovat olleet pitkä haave minulle. Kyllähän tämä jää harmittamaan, mutta ei mitään, tästä mennään eteenpäin, Ruuskanen kommentoi Ylelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt