Dramaattisesti finaalista pudonnut Norjan tähti kärsi erikoisesta ongelmasta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Dramaattisesti finaalista pudonnut Norjan tähti kärsi erikoisesta ongelmasta ennen kilpailua: ”Oikeaa ei löytynyt”

Ingebrigtsenin veljekset Filip ja Jakob valittivat heikoista harjoitusmahdollisuuksista Dohassa.

Pettynyt Filip Ingebrigtsen kilpailun jälkeen.

4.10.2019 21:27

Yleisurheilun MM-kisoissa nähtiin jättiyllätys perjantaina, kun Norjan tähtijuoksija Filip Ingebrigtsen karsiutui 1 500 metrin finaalista.

Ingebrigtsen jäi ensimmäisessä välierässä vasta seitsemänneksi. Hän on 1 500 metrin Euroopan mestari vuodelta 2016 ja MM-pronssimitalisti kahden vuoden takaa.

Ingebrigtsenin ja hänen veljensä Jakobin ympärillä kuohui jo ennen kilpailua. Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoi keskiviikkona siitä, miten kaksikolla oli vaikeuksia valmistautua kilpailuihin kunnolla.

Veljekset joutuivat juoksemaan viimeistelyharjoituksissa noin kahdeksan kilometriä tunnissa normaalia hitaammin, koska Norjan maajoukkueen hotellin juoksumatot eivät sallineet niin kovaa vauhtia kuin veljekset olisivat halunneet painella.

– Heidän pitäisi pystyä juoksemaan noin 25–27 km/h, mutta se ei ole helposti tehtävissä, isä Gjert sanoi NRK:lle.

Hotellin juoksumatto sallii maksimissaan 19,3 km/h vauhdin. Ingebrigtsenit valitsivat hitaammat juoksumatot sen sijaan että olisivat menneet Dohan paahtavaan, 40-asteiseen kuumuuteen juoksemaan.

Norjan yleisurheiluliitto on yrittänyt hedelmättömästi koko vuoden saada nopeampia juoksumattoja paikalliseen hotelliin, mutta tuloksetta. Liiton urheilujohtaja Erlend Slokvik kertoi NRK:lle etsineensä hanakasti hotellia, josta olisi löytynyt yhtä väkevä juoksumatto kuin mihin norjalaiset olivat kotimaassaan tottuneet.

– Vierailin kahdeksassa eri hotellissa, mutta oikeanlaista juoksumattoa ei löytynyt, Slokvik sanoi.

Asia ei edennyt paikallisten kanssa, kun Slokvikin sähköposteihin ei vastattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?