Maria Huntington muutti pois Suomen joukkueen hotellista - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Sairaalaan joutunut Maria Huntington muutti pois Suomen joukkueen hotellista: ”Ei ollut varotoimi”

Maria Huntington vietiin torstaina illalla sairaalaan, mutta hän pääsi yöksi hotelliin. Nyt seitsenottelija voi jo paremmin.

Maria Huntington joutui keskeyttämään seitsenottelun torstaina.­

4.10.2019 20:36

Maria Huntington joutui jättämään torstaina seitsenottelun kesken huonovointisuuden takia. Huntingtonin valmentaja Matti Liimatainen kertoi tuolloin, ettei Huntingtonilla ”mikään pysynyt sisällä”, ja olo oli surkea.

Torstaina alkuillasta Huntingtonin kunto oli niin heikko, että hänet vietiin paikalliseen sairaalaan tiputukseen.

Nyt Huntingtonin terveydentila on jo Liimataisen mukaan parempi.

– Maria on tolpillaan. Terveydellistä vaaratilannetta ei tullut, vaikka olemme vieraassa maassa. Hän liikuskelee jo hieman, ja nesteet ainakin pysyvät sisällä, Liimatainen sanoo.

Liimatainen ei ole tosin ollut Huntingtonin seurassa ihan äskettäin. Huntington muutti Suomen joukkueen majapaikasta toiseen hotelliin, jossa hänen poikaystävänsä Riku Dufva majoittuu.

– Hänen poikaystävänsä matkusti tänne sillä ajatuksella, että pääsee katsomaan Marian kisoja. No se ei onnistunut. Heillä on tarkoituksena lomailla täällä hetki. Marian kausi loppui ja ylimenokausi alkoi.

– Marian muuttaminen toiseen hotelliin ei ollut varotoimi. Hänen on vain mukavampi sulatella pettymystään rauhassa tutussa porukassa. Jos hän olisi joukkueen mukana, kyselijöitä riittäisi joka viiden minuutin välein.

Huntington pääsi torstain sairaalareissultaan takaisin hotellille puolen yön aikoihin.

– En ollut mukana sairaalassa, mutta joukkueen lääkäri oli. Siksi en tiedä siitä enempää. Ainakin Maria pääsi hyvissä ajoin pois.

Matti Liimatainen on Maria Huntingtonin valmentaja. Hän on noussut suomalaisten suosikiksi leppoisalla olemuksellaan MM-kisojen aikana.­

Liimatainen ja Huntington tapasivat perjantaina lyhyesti käytännön asioiden merkeissä. Kaksikko ei vielä aloittanut MM-kisojen tapahtumien analysointia.

– Emme puhuneet asiasta juuri mitään. Meillä on oma tyylimme. Silloin kun näen, ettei hän ole oma itsensä, niin on aivan turha kääntää puukkoa vatsassa.

– Pettymyksen näki urheilijan kasvoilta. Ei tarvinnut erikseen kysellä, että vi****aako.

Liimataisella ei ollut vielä tietoa siitä, mikä Huntingtonin vatsaoireilun mahdollisesti aiheutti.

”Ei vatsatautiepidemiaa”

IS tavoitti myös Suomen maajoukkueen lääkärin Ilkka Räsäsen. Hän ei voi kommentoida Huntingtonin tilannetta tai sairaalareissua vaitiolovelvollisuutensa takia, mutta sanoi, ettei joukkueessa ole ”vatsatautiepidemiaa”.

– Epidemiaksi luokiteltavaa sairastelua ei ole. Jokaisen kisareissun jälkeen toki evaluoidaan tarkasti mitä vaivoja on ollut, ja onko ollut nimettävää epidemiaa. Tämä koskee kaikkea, esimerkiksi flunssaa ja mahdollisia vatsatauteja.

Räsäsen mukaan ruoka Qatarissa on ollut ”ihan ok”.

– Emme kuole nälkään, mutta toivoisin, että kasvisvaihtoehtoja olisi enemmän.

– Olen yrittänyt tarkkailla kylmäketjuja ja muita. Ne on hoidettu asianmukaisesti. Pidän itseäni koekaniinina. Käyn maistelemassa mahdollisimman monia ruokia ja seuraan tuleeko maha kipeäksi. Vielä ei ole tullut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?